Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa la campanya 'Ecologíza't' per a reduir l'ús de plàstic en els comerços locals

L'ajuntament distribuirà 125.500 bosses de cel·lulosa, paper o tela entre 90 establiments.

'MEDI AMBIENT' 9 d'abril de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha impulsat Ecologíza’t, una campanya que busca conscienciar i fer costat als comerços de proximitat del municipi en la transició cap a economies més sostenibles. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport i finançament de la Generalitat Valenciana i l'Agència per al Foment i la Innovació Comercial (AFIC).

La campanya impulsada des de la Regidoria de Comerç ha centrat els seus esforços en la reducció del plàstic derivat de l'ús de bosses fabricades amb aquest material. Per a això, distribuirà bosses ecològiques entre els comerços de proximitat de Riba-roja que portaran serigrafiat el logo «Ecologíza’t».

L'objectiu és frenar exponencialment l'ús del plàstic, un material molt integrat en el nostre dia a dia, que necessita d'un llarg procés per a la seua descomposició. En funció de la seua tipologia, els objectes de plàstic poden tardar entre 100 i 1.000 anys a desintegrar-se, la qual cosa converteix a aquest material en un dels més contaminants per al medi ambient.

Per a combatre aquesta problemàtica, les bosses de la campanya Ecologíza’t estaran fabricades amb materials biodegradables com a tela, paper o cel·lulosa. En total es repartiran 125.500 bosses entre 90 comerços del municipi. Cadascun dels establiments rebrà una mitjana de 1.400 bosses, les quals estaran adaptades la seua activitat i necessitats.

Per a cobrir i atendre la diversitat de comerços s'ha optat per la fabricació de set tipologies diferents de bosses. Les bosses de tela es distribuiran als basars, botigues de moda, calçat i complements, merceries, botigues d'esport i electrònica. En els forns i pastisseries es repartiran bosses per a pa de paper marró i bosses antihumitat d'aquest mateix material per a brioixeria o altres productes, aquesta segona tipologia també anirà destinada a les herboristeries. Per a les farmàcies, drogueries i perfumeries, joieries i rellotgeries i botigues de mascotes es posaran a disposició bosses xicotetes de cel·lulosa blanca. També s'han incorporat dos tipus de bosses biocompostables, transparents de tipus samarreta i tipus bloc, per a carnisseries, fruiteries i verduleries i botigues d'alimentació. Finalment, es repartiran bosses de paper amb ansa plana per a comerços de moda, calçat i complements, botigues esportives, llibreries i papereries i botigues de mascotes.

Aquesta campanya es recolza en el lema ‘Junts podem salvar el planeta’, que crida a la cooperació dels empresaris i consumidors locals en l'objectiu ‘Plàstic Zero’. Per a fer arribar la iniciativa als veïns i veïnes de Riba-roja, s'ha publicitat en els autobusos urbans municipals, en les marquesines de les parades, en mupis situats en el nucli urbà i en la façana de l'ajuntament.

José Luis Ramos, regidor de Comerç, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Economia Circular, ha valorat la substitució del plàstic en els comerços minoristes com un pas important en l'objectiu final, la reducció de la petjada de carboni i convertir Riba-roja en una localitat més sostenible.