Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa la redacció d'un pla que afavorirà mobilitat urbana sostenible en el municipi

(1)
La primera fase del PMUS consistirà en la realització d'enquestes a la població, mesuraments de soroll, aforaments de trànsit i inventari d'aparcaments.

18 de juliol de 2019

(id: 9911)L'Ajuntament de Riba-roja ha començat a treballar en l'elaboració d'un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant la reducció de les emissions contaminants i nivells de soroll, al mateix temps que es fomenta l'ús del transport públic.

La mobilitat sostenible és actualment una de les majors preocupacions de les ciutats europees, que pretenen sensibilitzar a la població de la importància d'estructurar un sistema de transport i mobilitat integrat, eficient, basat en l'ús racional de l'espai urbà, amb la finalitat d'aconseguir un desenvolupament econòmic.

En aquests últims anys, l'executiu local ha realitzat diverses accions que han afavorit aquest tipus de mobilitat. Els carrils cicle-vianants, la conversió en zona de vianants de diverses zones, l'ampliació de voreres o el canvi d'algunes direccions, han estat encaminades a aquest canvi cap a un nou model més sostenible, segur i saludable.

En aquesta primera fase, l'Ajuntament de Riba-roja durà a terme un procés estratègic i obert perquè la ciutadania puga ser partícip en l'elaboració del Pla. A través d'aquesta iniciativa, es pretén conéixer les preferències de mobilitat actuals i equilibrar la creixent demanda de mobilitat motoritzada amb la recuperació de l'espai urbà. Per a això, realitzarà enquestes de trànsit i presencials, aforaments de trànsit, mesuraments de soroll i inventaris de parades d'autobús, aparcaments, etc.

(id: 9915)La ciutadania podrà accedir a l'enquesta a través de la web www.ribarroja.es o de l'APP Riba-roja Info.

“El nostre principal objectiu és garantir una millor qualitat de vida per a la població actual i futura, racionalitzant les formes en què ens movem pel municipi, fent compatibles la mobilitat de les persones amb el creixement econòmic i el medi ambient”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga

Raga ha destacat la “aposta del govern per reduir els nivells de CO2 dins del nostre compromís amb Paris 2030 i la participació en la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, de la qual formem part com a membres del Consell de Govern”-

El Pla constarà de tres fases; diagnòstic de la mobilitat actual, plantejament de propostes concretes d'actuació i la implantació de mesures. Aquestes accions es desenvoluparan en un termini de deu anys.

Per a aconseguir el seu èxit, serà clau la pluralitat a l'hora de concebre la dinàmica de la mobilitat, a més del compromís de la ciutadania i de tots els agents socials, per a definir el repartiment de l'espai públic.