Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja prepara un 9 d'Octubre amb la participació dels Moros i Cristians

La celebració estarà subjecta a l'evolució de la pandèmia.

'FESTES' 28 de maig de 2021

(id: 10841)La festa de Moros i Cristians es desplaçarà enguany a la celebració del 9 d´Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Així s'ha acordat després de la reunió mantinguda aquesta setmana per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor de Festes, Ana Cris Folgado amb una representació de l'Associació de Moros i Cristians de Riba-roja.

Després de decretar-se el passat 14 de març de 2020 l'Estat d'Alarma, l'Ajuntament de Riba-roja va suspendre, en compliment a les restriccions sanitàries, totes les festes locals del municipi; Falles, Sant Vicent Ferrer, Festes d´Agost, Fadrins, Festes del Crist dels Afligits, Moros i Cristians i El Pilar.

L'evolució de la pandèmia, ha portat als municipis a reprendre el calendari festiu, d'acord amb les noves limitacions i tenint en compte que enguany es realitzarà d'una forma molt diferent a l'habitual.

En aquesta línia, i després de la reunió amb l'Associació de Moros i Cristians, l'Ajuntament va anunciar la celebració d'alguns actes tradicionals de les Festes de Moros i Cristians, com el Pregó, les Ambaixades, o una parada mora local, en el marc de les festes de la Comunitat Valenciana.

Durant aquests mesos, l'Ajuntament ha mantingut contacte periòdic amb el teixit associatiu a fi d'abordar amb cada entitat festiva la suspensió o celebració parcial dels actes, atesa la peculiaritat de la seua celebració.

Després de la trobada amb el president de l'Associació de Moros i Cristians, Paco Gimeno, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va assegurar, “som sensibles a l'interés de les associacions per celebrar les seues festes, però l'Ajuntament actuarà, en tot moment, des de la responsabilitat i la prudència, sempre atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries i en qualsevol cas, evitant actes multitudinaris als nostres carrers”.

Foto d'arxiu: Paco Malparaiso