Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta a Barcelona el seu potencial com a enclavament logístic

L'Associació de Municipis de l'EjeA3 disposa de 14.000 m2 de sòl industrial

5 de juny de 2018

Amb les mires posades en la captació de noves inversions i poder mostrar el potencial logístic de l'àrea industrial, Riba-roja de Túria acudeix amb Xest i Loriguilla al Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra del 5 al 7 de juny a Barcelona.

En aquest marc, els alcaldes de Riba-roja, Xest i Loriguilla presenten en aquest fòrum al sector logístic les potencialitats de l'àrea industrial que engloba als tres municipis i que aglutina a unes 977 empreses en els 8 milions de metres quadrats de sòl industrial consolidat. Així mateix han posat sobre la taula el sòl industrial disponible per a nova activitat i que ascendeix a altres sis milions de metres quadrats encara per desenvolupar.

L'Associació de Municipis de l'Eix3, formada pels tres ajuntaments, es va crear el 3 d'abril de 2017 a fi de poder millorar els polígons industrials existents i el seu posicionament com a zona logística complementària, pròxims a l'àrea metropolitana gràcies a la seua connexió amb l'aeroport, el port, l'autopista A7 i eixida directa a l'autovia A3.

"Nuestra posició és estratègica, la qual cosa ens permet posicionar-nos com un dels nodes logístics més importants de l'arc mediterrani i de la resta d'Espanya" assegura Robert Raga. Així mateix matisa "la presencia en aquest fòrum és important per a atraure noves inversions a la nostra zona industrial, que ens facen liderar i guanyar competitivitat en aquest sector".

Actualment, la Universitat Politècnica, a través de la Càtedra Divalterra, ultima l'elaboració d'un document que marcarà les línies estratègiques des del punt de vista de la mobilitat, la regeneració urbana, el medi ambient i el paisatge, la gestió i les infraestructures, per a la millora d'aquesta àmplia àrea industrial. A més servirà de full de ruta per a la consecució de subvencions a nivell europeu, justificar demandes d'inversions i desenvolupar accions a favor de l'ocupació.

A més, Riba-roja de Túria ha impulsat recentment la creació del G6 d'àrees logístiques i industrials d'Espanya, al costat dels ajuntaments d'Arteixo, Mondragón, Martorell, Mèrida i Antequera per a unir esforços de cara a posar en valor a Espanya i Europa la importància de les seues indústries

La Comunitat Valenciana és enguany la comunitat convidada al Saló Internacional de Logística. Amb 300m2 d'extensió, el stand situat en el Pavelló 8 del Recinte Firal de Monjuic, mostrarà l'oferta dels tres ports de la Comunitat, de Parc Sagunt, el PLV de Riba-roja i de l'IVACE, entre uns altres.