Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja projecta set itineraris urbans senyalitzats per a anar de forma segura al col·legi

(2)
La iniciativa arrancarà l'1 d'octubre i està destinada per a l'alumnat a partir de 3r de Primària

'EDUCACIÓ' 17 de setembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat el programa municipal “Xino Xano, Camins Escolars Segurs”, dins de les activitats programades amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra fins al 22 de setembre, Dia Europeu sense cotxe.

La iniciativa s'emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que té com a finalitat impulsar el desenvolupament humà i personal dels diferents escolars del municipi i permetre que els pares i mares puguen conciliar la vida laboral amb la familiar. 

Així mateix la seua posada en marxa permetrà reduir el nombre de vehicles a motor que traslladen als escolars al col·legi, disminuint l'excés d'emissions de CO2 que s'emeten a l'atmosfera i millorant així el medi ambient i la seguretat viària dels xiquets i xiquetes.

Els camins escolars segurs són itineraris senyalitzats dirigits a l'alumnat a partir de 3r de Primària. La regidoria d'Educació té previst posar-los en marxa el pròxim 1 d'octubre i durant la primera setmana estaran autoritzats per la Policia Local i durant un temps per voluntariat o monitors.

Les rutes té el seu origen en un o diversos punts de partida i un final de trajecte, que sempre serà el centre escolar al qual pertanguen. Paral·lelament s'han sumat a la iniciativa diversos “comerços amics” als quals els escolars poden dirigir-se en el cas de necessitar ajuda. Les itineraris connecten amb els col·legis Camp de Túria, Cervantes, Eres Altes, Asunción de La nostra Senyora i Mas d´Escoto.

“A través d'aquesta xarxa d'itineraris segurs, pretenem canviar hàbits de desplaçament per a accedir als centres escolars caminant, al mateix temps que fomentem que els xiquets vagen solos o en companyia dels seus amics, afavorint l'autonomia, la socialització i l'autoestima”, assegura la regidor d'Educació, Záfira Pérez.

A més, afig l'edil, “els camins escolars segurs promouen l'activitat física diària i uns hàbits de vida saludable”.

Durant l'acte de presentació de la Setmana Europea de la Mobilitat, el regidor de Mobilitat, Rafa Gómez va donar a conéixer les activitats programades com els tallers de mobilitat sostenible i medi ambient, destinats als escolars, que es realitzaran aquest dijous 19 al Parc Municipal Maldonado,  la ruta a peu “Caminant entre Trinxeres”, el 21 de setembre o la V edició de Riba-roja Pedaleja que tornarà a omplir els carrers de Riba-roja el pròxim 29 de setembre.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va recordar la importància de “continuar impulsant mesures per a reduir l'impacte de les emissions de CO2 a l'atmosfera, des de la conscienciació  i la pedagogia, en compliment als objectius de Paris 2030 i el nostre compromís pel medi ambient”.