Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja prorroga el contracte de l'aigua potable fins a final de 2018 mentre estudia recuperar el servei que va anul·lar el TSJ

La fallada judicial va dictar que es van executar obres sense el projecte tècnic

15 de Febrer de 2018


El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per majoria absoluta una pròrroga de 9 mesos perquè l'empresa adjudicatària que duu a terme el servei de subministro de l'aigua potable continue amb la seua tasca mentre la comissió municipal que estudia el seu possible municipalización emeta un dictamen a aquest efecte a la fi d'aquest mes de febrer. El dictamen es pronunciarà sobre la recuperació del servei o, per contra, s'opta per una gestió indirecta a través d'una mercantil privada.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), coneguda al novembre de 2016, anul·la el procés d'adjudicació del contracte d'aigua i sanejament per un període de 20 anys a l'empresa Hidraqua després del recurs interposat per una altra de les aspirants en el concurs, Aigües de València, en entendre que en el citat procés va haver-hi algunes deficiències i irregularitats.

Entre aquestes anomalies cal destacar la falta de redacció i aprovació dels projectes i avantprojectes per a l'execució de les obres, la instal·lació a la xarxa de sanejament separativa del polígon industrial l'Oliveral i el proveïment d'aigua potable per al polígon industrial de la zona sud o la connexió de dipòsits del Calvari amb la finca existent en la variant de Riba-roja.

La proposta de l'equip de govern municipal -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- de prorrogar nou mesos el servei de l'aigua potable va comptar amb el suport del Partit Popular i els vots en contra de Riba-roja Pot i de Ciutadans en el qual es preveu, a més, que no es podran establir noves pròrrogues una vegada se supere el termini fixat "excepte causa de força major".

El calendari elaborat pel govern de Riba-roja estableix que a la fi de febrer es conega la resolució sobre la remunicipalización del servei o s'opta per tornar a traure a concurs públic el mateix ja que en el seu moment la sentència del TSJ instava a iniciar un nou procés administratiu després de l'anul·lació del que en el seu moment va desenvolupar el Partit Popular.

Si el dictamen de la comissió d'estudi municipal considera que el consistori ha de recuperar aquest servei, l'empresa adjudicatària deixaria de prestar aquest servei que seria desenvolupat directament per l'ajuntament. No obstant açò, si s'estableix la necessitat de continuar amb la mateixa gestió llavors s'hauria de tornar a traure a concurs per a donar compliment a la sentència.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta pròrroga "cerca adoptar la millor decisió per als interessos de tots els ciutadans del nostre municipi i, per tant, esmenar el procés dut a terme per l'anterior govern en el seu moment que ens ha obligat a explorar les millors opcions en un servei essencial per a tots els veïns com és el subministro d'un ben tan preuat com és l'aigua potable".