Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja realitza acompanyament a 42 dones víctimes de violència de gènere

La crisi econòmica i sanitària per la Covid-19 ha agreujat la situació en els últims mesos.

'IGUALTAT I SEGURETAT CIUTADANA' 1 de febrer de 2021

L'actual situació de crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19 ha incrementat en els últims mesos els casos de violència de gènere. Així va quedar patent en la Mesa Multidisciplinària de Violència de Gènere celebrada el passat 27 de gener.

Aquesta taula formada per personal tècnic de les àrees d'Educació, Sanitat, Joventut, Igualtat, Policia Local i Guàrdia Civil es reuneix trimestralment per a treballar de manera  interdisciplinària en l'atenció i la prevenció de la violència masclista. En la reunió, la Guàrdia Civil va informar del seguiment a 42 dones víctimes de violència de gènere, una d'elles amb risc alt i la resta amb nivell de risc baix, de les quals 16 són assistides per la Policia Local.

Per la seua banda, des de l'àrea d'Igualtat s'ha intervingut amb l'atenció a 9 dones, totes elles amb menors al seu càrrec i amb Atenpro, el Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de gènere i altres 2 han sigut ateses des de Serveis Socials. A més, durant aquest últim trimestre 8 dones han sigut ateses pel servei municipal d'atenció psicològica.

Les xifres desprenen un increment considerable de les dones afectades per violència de gènere des de l'inici del confinament. Aquesta situació va provocar que moltes dones es veren obligades a conviure amb el seu agressor i va dificultar l'accés de moltes d'aquestes dones als recursos de protecció. A això se suma que l'actual pandèmia ha provocat que les dones més vulnerables depenguen econòmicament en major mesura de les seues parelles.

Des de l'àrea d'Igualtat, en el marc de les accions de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, s'impulsarà la campanya “El silenci et fa còmplice”, dirigida especialment als joves i adolescents dels centres d'Educació Secundària alertant de situacions d'alerta com el control de les relacions de parella i la difusió de missatges masclistes en les xarxes socials.

La Mesa multidisciplinària va ser creada al febrer de 2020 amb el suport unànime de tots els partits polítics per a oferir una resposta coordinada a l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles. La regidora d'Igualtat, Lola Verdeguer ha destacat la necessitat d'anticipar-nos a “la detecció, fomentar la prevenció i donar una resposta eficaç als casos de violència de gènere en el municipi especialment en els temps que vivim en els que assistim a un increment dels casos de violència".