Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja realitzarà una memòria anual sobre la gestió administrativa de cada àrea de l'ajuntament per a augmentar la transparència

El ple aprova una memòria que realitzarà la Secretaria municipal i es publicarà en el primer semestre de 2022

8 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l'equip de govern del PSPV en el qual es compromet a l'elaboració d'una memòria anual en la qual es recollirà tota la gestió administrativa dels diversos departaments i àrees. La iniciativa pretén augmentar la transparència en la gestió municipal i s'afig, així mateix, a altres mesures adoptades durant els últims anys.

L'acord plenari s'ha pres a iniciativa del govern municipal i ha comptat amb el suport del Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida, Podem Riba-roja Pot i Vox. La primera memòria administrativa es publicarà al llarg del primer semestre de l'any 2022.

La iniciativa es pren arran del reglament d'organització de les entitats locals en el qual s'obliga als ajuntaments de més de 8.000 habitants a la redacció d'una memòria dins del primer semestre de cada any “en la qual s'adonarà de la gestió corporativa, amb referències al desenvolupament dels serveis, estadístiques de treball, iniciatives, projectes de tràmit, estats de situació econòmics i modificacions introduïdes en l'inventari general del patrimoni”.

Aquesta memòria permetrà dur a terme una funció d'anàlisi, coneixement i estudi de l'activitat de l'ajuntament, de manera que les dades estadístiques de caràcter objectiu que s'obtenen de la memòria permeten realitzar una anàlisi de l'activitat administrativa pública que comporta una millora de la mateixa en aplicació dels principis d'economia, eficàcia i eficiència”. A més, es garanteix també el compliment del principi de transparència que ha de regir en tota activitat pública i d'accés dels ciutadans com a receptors d'aquesta.
La memòria anual contindrà informació sobre l'execució dels pressupostos, els serveis prestats, el seu cost i el grau de compliment dels objectius programats, com a instruments de reflexió i anàlisi de la pròpia organització. D'aquesta forma, les memòries anuals de l'ajuntament es convertiran “en un estímul per a introduir innovacions en la gestió municipal”.

El contingut de la memòria referit a cada servei o unitat municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'ajustarà a l'índex general establit per la secretaria general en l'ofici que se sol·licite la seua elaboració. L'índex s'elaborarà de la forma més detallada possible per a facilitar la cerca de qualsevol dada o aspecte per part d'una persona determinada.

El propòsit de la memòria anual passa per ser un instrument útil per a donar a conéixer la gestió corporativa, no sols quant als coneixements interns de l'administració local sinó, també, perquè puga ser consultada per altres entitats públiques i els particulars interessats. La primera memòria que es realitzarà donarà compte de tota la gestió realitzada al llarg del present any 2021.

La implantació de les mesures per a augmentar els estàndards de transparència i participació ha sigut un dels eixos fonamentals al llarg dels últims anys, com la Carta de Serveis, la informació a través de les xarxes socials i pàgina oficial de l'ajuntament, l'oficina d'atenció al licitador per a fomentar la participació de les pimes en els contractes de l'administració local o els pressupostos participatius són alguns dels exemples desenvolupats.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l'esforç en recursos humans i econòmics que s'han destinat en els últims anys per a augmentar i fomentar la transparència i la participació dels veïns en la gestió de l'ajuntament, afavorint una gestió conjunta i plural com a fórmula idònia per a aconseguir una societat millor entre tots”.