Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep a Madrid el premi InnovaGloc per la plataforma de contractació Ribalicita

Aquest guardó premia als governs locals més innovadors de 2020.

'CONTRACTACIÓ' 19 d'octubre de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha rebut aquest matí en la seu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el Premi InnovaGloc, pel portal de contractació pública, Ribalicita. L'alcalde ha assistit a Madrid acompanyat del regidor d'Hisenda i Contractació, José Ángel Hernández. Aquest guardó, al qual han concorregut una vintena de projectes, catorze dels quals procedeixen d'ajuntaments espanyols, reconeix anualment als governs locals que destaquen pels seus projectes innovadors.

Els projectes han sigut avaluats per experts en gestió pública i innovació, que a través de 25 items, han puntuat aquells sistemes d'innovació pública que abunden en la implementació de bones pràctiques i lideratge de les seues empleades i empleats públics.

La plataforma Ribalicita va ser creada en 2017 amb la finalitat d'aconseguir una contractació 100% electrònica, transparent, estratègica i accessible, que potenciara la participació de les pimes locals. Aquest servei disposa d'un compte d'instagram i twitter, que permet aportar tot tipus d'informació i dades sobre diversos contractes.

Paral·lelament, el consistori va crear l'Oficina del Licitador, que ofereix tot tipus d'informació sobre els processos de licitació pública a les empreses locals i els ofereix assessorament personalitzat gratuït perquè autònoms o pimes estiguen informats de les convocatòries i sàpien com accedir a la plataforma electrònica o presentar una oferta. Aquestes iniciatives han permés una ràpida adaptació a les exigències del Covid i al sistema de treball telemàtic implantat en l'últim any i mig.

D'aquesta manera s'ha aconseguit oferir un sistema participatiu, transparent i planificat. Així, l'Ajuntament retransmet en directe, a través de streaming, les meses de contractació. A això se sumen les jornades formatives dirigides especialment als empleades i empleats públics que reben, de manera periòdica, totes les novetats en matèria de contractació, modernització i administració electrònica.

L'Ajuntament també ha sigut innovador en la introducció en els plecs tècnics de clàusules mediambientals i socials, com a compromís dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) que recull l'agenda local.

La FEMP ha premiat també a l'Ajuntament de Castelló, a l'Ajuntament de València, especialment pel Centre d'Innovació Las Naves i a Sant Feliu de Llobregat, que ha rebut una menció especial.

La trobada ha servit per a presentar la nova web de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana a fi de “consolidar-se com un punt de trobada en el qual difondre les activitats i iniciatives locals que aposten per la transparència i la innovació”, segons ha explicat el seu president i alcalde d'Elx, Carlos González Serna.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha rebut el guardó amb gran satisfacció, “aquest premi és el fruit d'un treball constant i una ferma aposta per aconseguir la transparència i la pluralitat en tots els procediments públics”, així mateix Raga ha matisat “aquest reconeixement, en el qual destaquem al costat de grans ciutats, no seria possible sense un departament tècnic de Secretaria molt involucrat al qual vull agrair el seu treball i brindar-los aquest premi”.