Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep el Premi CONAMA 2020 a la Sostenibilitat pel seu Pla Estratègic d'Arbratge

El projecte inclou la plantació de 2030 arbres en la present legislatura.

'MEDI AMBIENT' 6 de juny de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va rebre ahir per la vesprada a Madrid el Premi Conama 2020 a la Sostenibilitat, de mans del seu president Gonzalo Echagüe. L'alcalde va assistir a l'acte de lliurament de guardons acompanyat pel regidor de Transició Ecològica, José Luis Ramos, en el marc del XV Congrés Nacional del Medi Ambient, celebrat a Madrid del 31 de maig al 3 de juny.

Aquest reconeixement, -Primer Accèssit - per a municipis d'entre 5.000 i 30.000 habitants, ha sigut atorgat al consistori pel Pla Estratègic d'Arbratge de Riba-roja 2030. A través del programa EcoRiba, va impulsar aquesta iniciativa com a símbol de repoblació i solidaritat amb altres llocs del planeta que han patit incendis, com l'ocorregut en la selva amazònica en 2019.

A fi de contribuir a minimitzar els efectes d'aquest devastador incendi, el consistori es va proposar realitzar la plantació de 2030 arbres, dels quals en data de hui porta plantats 1.333. El programa ‘Pla Estratègic d'Arbratge Riba-roja 2030’ té com a accions principals la reducció de la petjada de carboni a escala planetària amb repoblacions en l'àmbit local, la recuperació del bosc de ribera autòcton del riu Túria amb un increment de la biodiversitat, la prevenció d'incendis amb la creació de barreres verdes mitjançant la substitució de la canya invasora per espècies autòctones o la conscienciació de la població escolar i la ciutadania general en les tasques de conservació.

Paral·lelament, el Pla pretén una integració de les persones amb diversitat funcional en el desenvolupament del projecte, un foment de l'economia verda en l'àmbit local o els incentius a la col·laboració interinstitucional amb el voluntariat, els escolars i la ciutadania de Riba-roja de Túria. El projecte de l'Ajuntament de Riba-roja contribuirà a la sostenibilitat ambiental amb l'increment de la biodiversitat del Parc Natural del Túria i una reducció d'incendis i la creació d'embornals de CO2 amb les noves plantacions d'arbres

El pla es duu a terme amb la col·laboració del CIEF (Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal) de la Generalitat Valenciana, qui s'encarrega de certificar les espècies, així com amb el Parc Natural del Túria. Una col·laboració encaminada a un objectiu comú; lluitar contra el canvi climàtic i fomentar l'economia verda inclusiva.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat el seu agraïment a l'organització de CONAMA pel Premi a la Sostenibilitat, “és el reconeixement al nostre compromís per la preservació del medi ambient en el nostre territori, necessària per a garantir una millor qualitat de vida a les generacions futures”, En aquest sentit va afegir, “la importància d'implicar tant les administracions públiques com a la iniciativa privada en la reducció de la petjada de carboni, a través de la plantació d'espècies autòctones i l'eliminació de la canya, tan invasora en el nostre territori i amb un elevat risc d'incendis”.