Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep la major inversió en els polígons industrials de la província de València amb 992.000 euros per a l'any 2021

L'ajuntament destinarà un total de 1’2 milions d'euros a aquestes àrees.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 8 d'abril de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria rebrà la major subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a la província de València destinada als polígons industrials amb un total de 992.040 euros i que es desenvoluparan al llarg del present any 2021. En l'àmbit de la Comunitat Valenciana, es tracta de la segona dotació econòmica per part del Consell després de la localitat alacantina d'IBI, amb una quantitat de 1’5 milions d'euros.

A més, les subvencions públiques de la Generalitat a Riba-roja de Túria superen amb diferència les que rebran els restants municipis de la comarca de Camp de Túria com Benaguasil (148.023 euros), Llíria (165.340 euros) i la Pobla de Vallbona (442.647 euros) la suma conjunta total dels quals per al mateix període de temps aconsegueix els 756.000 euros enfront dels 992.040 que percebrà Riba-roja. Per la seua banda, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà altres 207.960 euros en total entre tots els sectors industrials.

Les ajudes de l'IVACE corresponents a l'any 2021 comprenen les obres i actuacions de millora i modernització d'un total de 262 àrees industrials sobre un total de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat Valenciana. En el cas de Riba-roja de Túria, les subvencions s'estendran a un total de 6 polígons industrials que aglutinen més de 6 milions de metres quadrats d'extensió i més de 1.000 empreses.

En concret, les actuacions previstes en els plans presentats per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per al sector el sector 12 consistiran en la millora de les zones verdes, de l'enllumenat i de les vies de comunicació, amb un total de 165.340 euros concedits per l'IVACE, als quals caldrà afegir els 34.660 euros que aportaran les arques municipals per al mateix projecte. Aquestes mateixes actuacions es desenvoluparan, també, al llarg d'aquest mateix any 2021 en altres polígons industrials de la localitat com el sector 13, amb altres 165.340 euros i els restants 34.660 que destina, a més, el consistori.

El polígon de Casanova i de l'Oliveral, també, seran objecte d'una detalla actuació municipal amb sengles inversions d'altres 165.340 euros enfocats a millorar les condicions de treball en aquestes àrees industrials, especialment amb una millora notable als carrers i vies d'accés i comunicació, a més de la modernització de l'enllumenat públic.

L'apartat de la senyalística serà una de les prioritats municipals a l'hora d'enfocar les inversions sobre el Parc Logístic València (PLV), en el qual a les millores en matèria d'enllumenat s'afigen, en aquesta ocasió, la identificació dels carrers per a facilitar l'accés dels vehicles i camions, sense oblidar una millora i una modernització del sanejament. Igual que en els anteriors casos, el PLV també rebrà altres 165.340 euros de l'IVACE i altres 34.660 euros de les arques municipals.

Finalment, les actuacions contingudes en les ajudes de l'IVACE per a enguany s'executaran, a més, en el polígon del Mas de Baló, on es duran a terme les mateixes obres que en la resta de les àrees, encara que en aquest cas s'executarà un altre projecte diferent consistent en la instal·lació de les càmeres de seguretat que en els últims temps s'han estés a bona part del sector industrial local.

L'equip de govern ha recordat les inversions realitzades en els últims anys en els polígons industrials de Riba-roja de Túria mitjançant les partides pressupostàries finançades amb fons municipals superiors a 1’5 milions d'euros, amb els treballs d'asfaltat, enllumenat, neteja, mobiliari urbà, senyalització i adaptació a les noves tecnologies. A més, s'ha aprovat un contracte de manteniment d'aquests nuclis industrials amb una inversió anual de 400.000 euros anuals.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la important inversió que s'ha concedit al nostre municipi i que significa la major concedida per l'IVACE a la província de València i que ens anima a continuar treballant en la mateixa línia dels últims anys perquè el nostre sector industrial és un dels punters a Espanya i significa creació d'ocupació i de dinamització econòmica”.