Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja reuneix al sector empresarial en la I Trobada Nacional d'Àrees d'Alt Potencial Logístic

El fòrum va comptar amb la participació de les sis localitzacions de major valor estratègic del país

12 d'Abril de 2018

La trobada nacional de les Àrees d'Alt Potencial Logístic ha reunit per primera vegada a Riba-roja de Túria als representants institucionals dels sis punts claus de l'esquema logístic peninsular per a reflexionar conjuntament sobre un plantejament innovador del transport industrial en plena expansió de fenòmens com el comerç electrònic o la indústria 4.0.

Aquesta perspectiva ha permès generar, des del local, una visió estratègica de major abast per a inspirar les prioritats de futur dels Desenvolupaments Industrials i logístics, garantint al seu torn una major proximitat i tornada social a les economies locals.

L'acte d'obertura ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, el president de FEPEVAl, Santiago Salvador, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el director d'Aplicacions de Gobernanza Industrial, Carlos González Triviño, al costat de representants institucionals dels ajuntaments d'Arteixo (la Corunya), Mondragón (Euskadi), Martorell (Catalunya), Antequera (Andalucia), Mèrida (Extremadura).
Durant l'obertura, Blanca Marín ha destacat: "En un entorn globalitzat, la logística s'ha convertit en un dels principals motors de desenvolupament econòmic amb enorme influència en l'eficiència econòmica i la competitivitat dels sistemes productius nacionals i regionals" ha expressat la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín.

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha incidit en l'aposta per la transformació d'un model productiu i per una economia basada en la innovació i el coneixement. "El objectiu d'aquest primer Fòrum Logístic és reivindicar, ja no com a municipis capdavanters, sinó com una xarxa unificada i de forma conjunta nostra singular posició estratègica i logística" ha expressat Raga.

També van intervenir els diferents representants de les principals àrees logístiques i associacions empresarials: Rubén Santamaría (CEO Triangle Rem; Joan Lacosta, manager de VGP SPAIN; Javier Muñoz, director de logística per a Llevant CBRE; David Martínez, manager TVS IBERIA i Baldemar Asensio, director de TPF/Aspor que van debatre sobre les tendències i evolucions del sector logístic.

Abans de la signatura de la declaració Institucional, van concloure amb una exposició la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Blanca Marín; el gerent de FEPEVAL, Diego Romá; el secretari d'organització de la UGT-PV, Constantino Calero i el responsable de l'àrea de RRII de la FVMP, Roberto Bermell. Tots ells van reflexionar sobre les noves eines per al desenvolupament del potencial logístic en la llei valenciana de les àrees industrials.

La trobada ha servit per a tractar un projecte d'origen local, però de projecció nacional i internacional. Aquestes sis localitats han sigut triades per concentrar una gran capacitat de desenvolupament logístic i per representar importants nusos de connexió entre el sistema radial de carreteres de l'Estat i els grans corredors perifèrics per al transport de mercaderies.

La clausura ha estat a càrrec del conseller d'Hisenda i model econòmic Vicent Soler. Soler ha destacat l'aposta del Consell per prioritzar la "conexión entre logística i sectors productius per a guanyar competitivitat en els mercats nacionals i internacional i que la Comunitat Valenciana no perda el tren de la globalització".

El fòrum ha conclòs amb la signatura de la declaració Institucional en la qual han participat els sis municipis logístics que han subscrit la iniciativa i que pretén establir un marc de col·laboració per a la posada en valor del potencial estratègic del sòl industrial.