Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'adhereix a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta per a fomentar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i nets

El ple aprova la realització d'un Pla Director de Mobilitat Ciclista.

'MOBILITAT I MEDI AMBIENT' 15 de desembre de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua adhesió a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB) amb l'objectiu de fomentar i promocionar l'ús dels mitjans de transport sostenibles, nets i respectuosos amb el medi ambient i l'entorn natural. La iniciativa comporta la realització d'un Pla Director de Mobilitat Ciclista en la localitat.

L'aprovació d'aquest projecte impulsat per l'equip de govern del PSPV ha sigut confirmada en el ple municipal per les formacions polítiques del Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, l’Esquerra i Podemos Riba-roja Pot i el vot en contra de Vox. Es tracta del primer pas de la localitat per convertir-la en una ciutat on l'ús de la bicicleta es convertisca en un mitjà de transport habitual en el terme municipal.

La RCxB és una entitat composta per un total de 116 socis que representen, al mateix temps, a més de 550 municipis de tota Espanya entre els quals es troben algunes ciutats com Madrid, Barcelona, Saragossa, València, Las Palmas, Sevilla, Gijón, Eivissa, Pamplona, Alacant o Múrcia, entre altres. A més, disposen d'un observatori per la bicicleta per a analitzar l'oferta pública de mobilitat en la bicicleta de les ciutats espanyoles englobades en aquesta entitat.

Els associats disposen d'un BiciRegistre en la qual es registren totes les bicicletes sense cap mena de cost econòmic per a l'ajuntament i com una eina per a dissuadir del robatori i disminuir, d'aquesta forma, la sensació d'inseguretat dels usuaris i potencials usuaris de la bicicleta. Els socis s'intercanvien informació sobre l'ús de la bicicleta en les assemblees i congressos que celebren.

La promoció de l'ús de la bicicleta es potencia mitjançant la difusió de les activitats en les webs que es dissenyen sobre aquest tema i en les xarxes socials en les quals es donen a conéixer les activitats i els projectes dissenyats per a fomentar l'ús de la bicicleta i la mobilitat com un dels eixos fonamentals.

El funcionament d'aquesta entitat s'estableix, també, amb les comissions de treball que es reuneixen diverses vegades a l'any per a tractar problemàtiques concretes i el treball en xarxa, de manera que les necessitats dels socis poden ser tractades en conjunt, amb un assessorament mutu en aspectes concrets que es desenvoluparan al llarg de l'any en cadascuna de les citades ciutats.

L'acord plenari recorda els avantatges i els beneficis notables de l'ús la bici com a mitjà de transport per a la salut física en la prevenció del sobrepés, l'obesitat, les malalties cardiovasculars, la hipertensió i també en la salut emocional, amb una millora de l'estat de l'ànim. A aquests avantatges cal afegir altres com la reducció dels gasos tòxics i la possibilitat d'aparcament amb major comoditat.

El ple municipal subratlla com a valors cívics “la millora en la salut de les persones, la defensa i conservació del nostre medi ambient i la promoció d'una mobilitat sostenible en afavorir i fomentar la pràctica de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu en el mitjà urbà”. Per això, defensen la redacció del Pla Director de Mobilitat Ciclista amb les associacions i clubs del sector i amb l'assessorament de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que l'adhesió a aquesta xarxa “és un pas més del nostre municipi, ferm i decidit, per continuar amb el nostre full de ruta que passa per dissenyar un entorn saludable i sostenible amb el medi ambient en el qual els mitjans de transport nets i renovables ocupen l'espai que es mereixen, amb una promoció i un ús continuat d'alguns d'ells com és la bicicleta i que en Riba-roja compta amb un carril bici que vertebra el terme municipal i comunica el nucli urbà i les diferents àrees residencials”.