Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja se suma a la Campanya de plantacions simbòliques amb motiu del Dia de l'Arbre

La iniciativa es realitza conjuntament amb el Parc Natural del Túria i els centres educatius.

'MEDI AMBIENT' 26 de gener de 2021

Amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre a la Comunitat Valenciana que se celebra el pròxim 31 e gener, l'Ajuntament de Riba-roja en col·laboració amb el Parc Natural del Túria, s'han sumat a la Campanya de plantacions “simbòliques” “Planta un arbre i cuida mil”, que organitza el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

Enguany, i a causa de la situació sanitària, s'han buscat un altre tipus de fórmules per a festejar aquest dia, amb  totes les mesures de seguretat. Per a això, es distribuiran plançons d'espècies vegetals autòctones a tots els centres escolars.

Del 25 al 29, els col·legis de Riba-roja de Túria que s'acullen a la campanya, rebran un plançó d'una espècie vegetal autòctona de ribera. En aquesta ocasió s'ha triat l'Om (Ulmus minor) tractat contra la grafiosis, una malaltia fúngica que afecta l'om.

Una vegada entregat se sol·licita als escolars que investiguen, s'informen i aprenguen sobre el plançó rebut, de manera que es complisca amb la labor divulgativa i de conscienciació que té aquest tipus de celebracions. Per a això, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ha preparat documentació de consulta per a l'ocasió, així com un manual de Plantació.

Els escolars podran realitzar una o diverses fotos i pujar-la a xarxes socials amb el hastag #pnturia #arbresenlaxarxa i etiquetar a @ayto_riba_roja, @gvaparcs i @GVA_CEACV en Twitter i @ayto_riba_roja, @gvaparcsnaturals i @centreeducacioambientalcv en Instagram.

Des de l'Ajuntament es promourà a més la plantació d'exemplars arboris a través dels integrants del Taller d'Ocupació “Riba-roja Bonica II” en la zona del riu i en el Cementeri Municipal.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat el simbolisme d'aquesta data “és necessària la col·laboració entre les Administracions i la comunitat educativa per a conscienciar de la necessitat de reduir les emissions de CO2 a través de la plantació d'arbratge en el nostre municipi i lluitar així contra el canvi climàtic”. En aquest sentit ha recordat “aquesta acció s'emmarca en el Pla Estratègic d'Arbratge de Riba-roja 2030 que consisteix a plantar en el municipi un total de 2030 arbres en resposta als efectes produïts pel canvi climàtic i els incendis esdevinguts en la Amazonía i de manera més recent a Austràlia”.