Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja se suma al projecte internacional de la Universitat Politècnica de València 'O-CITY'

Aquesta eina permet geolocalitzar els recursos patrimonials i naturals dels municipis i països que la integren.

'TURISME I PATRIMONI' 22 d'abril de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'àrea de Patrimoni i Turisme s'ha incorporat al projecte internacional “O-City”, una plataforma finançada pels fons europeus d'Erasmus + que ha desenvolupat la Universitat Politècnica de València juntament amb altres entitats educatives d'Itàlia, Grècia, Bòsnia, Colòmbia, Eslovènia i Sèrbia.

O-City és una eina per a recopilar i geolocalitzar recursos patrimonials i naturals a través de continguts multimèdia i interactius. També té en compte aspectes educatius, empresarials i professionals.

Les ciutats i municipis que participen en aquest projecte poden donar a conéixer els seus recursos, ja que, permetre incloure una descripció dels mateixos juntament amb fotografies, vídeos, infografies, difondre una imatge real dels recursos patrimonials o mediambientals al visitant.

O-City és un món virtual on el patrimoni cultural i natural de les ciutats és representat per elements multimèdia, fent ús d'una plataforma en internet en la qual el contingut circula en dues direccions (els creadors són també consumidors).

La plataforma té una aplicació en el món educatiu. Els centres educatius poden accedir a ella i treballar habilitats de cada assignatura enfocada en els recursos del seu municipi. També s'ofereixen cursos per a realitzar projectes relacionats amb la ciutat (vídeos amb fotos, infografies, realització de còmics contant la història de la ciutat, etc.). A més tota la informació recopilada per aquesta plataforma, es connecta i intercanvia informació amb altres plataformes de difusió, com la RS3, de la qual participa Hub de Connectivitat SEDA 4.0.

RS3 és una plataforma que integra informació existent dels municipis per a incentivar el turisme. RS3 es nodreix de contingut obtingut a través de notícies, experiències turístiques, plataformes i agendes de difusió d'activitats, anàlisis de xarxes socials, entre altres. El visitant, amb un sol clic pot accedir de manera ràpida a tota la informació que necessita per a valorar el destí.

La regidor de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez Laredo ha destacat la importància de “participar d'aquesta mena de plataformes amb la finalitat de potenciar i impulsar el coneixement del nostre municipi com a destinació turística d'interior i oferir informació actualitzada i de qualitat als visitants”.