Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'unix a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible per a gestionar sota criteris de respecte ambiental

El ple se suma a les iniciatives impulsades des de Planificació Estratègica.

'MEDI AMBIENT' 11 de març de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció del PSPV en la qual el municipi s'unix a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible l'activitat del qual es canalitzarà a través del Consell Local per a Implantar l'Agenda 2030 que suposa polítiques transversals en la gestió dels recursos amb prismes i criteris de sostenibilitat i respecte del Medi Ambient.

La proposta del grup socialista va comptar amb el suport del Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Podemos Riba-roja Podem i l'abstenció de Vox mentre que Esquerra Unida estava absent en aquest punt de l'ordre del dia.  

L'adhesió a l'Aliança de Ciutats forma part de la gestió establida per l'actual govern de Riba-roja en virtut del Pla Estratègic Participat (2017-2025) un dels objectius del qual consistix en el foment dels vincles amb altres entitats de l'entorn territorial i d'índole més global, a més un impuls en les relacions amb associacions que tinguen els mateixos objectius com el de París 2030.

Entre altres finalitats, l'Aliança de Ciutats de la Comunitat Valenciana potència el paper de la ciutadania global, que s'articulen des d'una visió local-global del món, amb una atenció especial per a delimitar les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. D'aquesta forma, l'adhesió facilita algunes accions com estar informats, representats i una major col·laboració en actuacions conjuntes.  

La proposta confirmada pel ple és la constatació del compromís de l'Ajuntament de Riba-roja que s'afig a la creació –a la fi del passat any- del Consell Local, una iniciativa pionera de la Regidoria de Planificació Estratègica de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que pretén dur a terme l'elaboració i el desenvolupament dels 17 objectius de desenvolupament sostenible.

Entre les directrius de l'Aliança de les Ciutats es consoliden algunes com els plans de mobilitat urbana sostenible, la planificació del territori, les estratègies de desenvolupament sostenible locals, la promoció de polítiques d'igualtat i de seguretat ciutadana, els pactes locals per l'ocupació i la formació, o les polítiques de cooperació” en l'àmbit de Riba-roja de Túria.

El Consell Local de Riba-roja de Túria que es va crear a la fi del passat any 2019 estarà integrat pels representants de tots els partits polítics, els representants de les associacions, els sindicats, les associacions empresarials, els representants religiosos i totes aquelles entitats que tinguen propostes i iniciatives que aportar al desenvolupament sostenible.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la nova adhesió del municipi “és molt positiva per al present i el futur que entre tots hem de construir, a base d'una política racional, sostenible i respectuosa amb el nostre medi ambient en el qual els criteris del desenvolupament sostenible convertir-se en una realitat i, per a això, hem d'estar en contacte amb les organitzacions i entitats que aglutinen a altres municipis”.