Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja serà nou punt de vacunació massiva contra la Covid-19

La ciutadania serà citada a partir del 25 de maig per SMS per a rebre la vacuna.

'SANITAT' 4 de maig de 2021

El municipi de Riba-roja és un dels 124 nous punts de vacunació anunciats per la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. El lloc triat per a realitzar les vacunacions de manera massiva a la població és el Pavelló cobert, situat al carrer Doctor Fleming s/n.

El centre de salut treballa conjuntament amb el consistori perquè el pròxim 25 de maig estiga tot a punt. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga juntament amb la regidor de Serveis Municipals, Teresa Pozuelo van visitar recentment la instal·lació amb els responsables del Centre de Salut de Riba-roja per a supervisar els detalls del nou vacunòdrom.

La instal·lació garantirà el compliment de la disposició de circuits diferenciats i distàncies de seguretat, entre altres mesures preventives. Serà dotada d'una àrea de recepció i espera i àrea d'admissió (triatge i registre), on les persones citades hauran d'acudir amb el DNI o SIP. Es disposarà d'un punt d'informació mèdica per a consultes i valoracions i un equip d'atenció mèdica urgent, que atendrà les incidències que puguen sorgir.

El consistori habilitarà unes carpes a l'interior del Pavelló on es procedirà a inocular a la població. Després de la vacunació, els pacients hauran de romandre 15 minuts en observació per a controlar que no generen cap indisposició després de rebre la dosi. Per a això s'habilitarà un espai central amb cadires, garantint la distància de seguretat. L'exterior estarà controlat per Policia Local i Protecció Civil i es comptarà amb el servei d'ambulància.

Els responsables sanitaris ja han avançat que les jornades de vacunació seran de 9.00 a 15.00 hores, per la qual cosa no afectarà el funcionament habitual de la instal·lació esportiva.

En aquesta franja horària, l'Ajuntament de Riba-roja reforçarà el servei de transport municipal amb les urbanitzacions durant el període de vacunació, a fi de facilitar els desplaçaments al Pavelló. La vacunació en el Pavelló permetrà a més garantir la continuïtat del funcionament normal del centre de primària, que des de fa una setmana ha recuperat la presencialitat en les seues consultes.

Els veïns i veïnes seran citats a través d'un SMS amb el dia, l'hora i el lloc on la persona serà vacunada. Les cites es realitzaran en funció de la disponibilitat de vacunes i de l'organització del propi centre de salut.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat la seua satisfacció per la decisió de la conselleria, “hem sigut insistents a reclamar un punt de vacunació per al nostre municipi. No era lògic que els nostres veïns i veïnes hagueren de desplaçar-se a Paterna, on no existeix connexió amb transport públic”. Raga ha agraït la decisió i ha assegurat “és un bon símptoma de la rapidesa amb la qual es durà a terme la vacunació en els pròxims mesos i que té com a objectiu la immunitat de la major part de la població”.