Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja sol·licita a la Diputació una línia d'ajudes per a finançar els Conservatoris Professionals de Música i Dansa

L'Ajuntament assumeix més d'un milió d'euros a l'any per a mantenir tots dos centres

'EDUCACIÓ' 28 de maig de 2018

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i el regidor d'Educació, Miquel Castillo al costat dels directors dels Conservatoris Professionals Municipals de Música i Dansa s'han reunit aquest matí amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez per a sol·licitar a la corporació provincial que habilite una línia d'ajudes destinada al finançament del Conservatori Professional de Dansa

Raga ha argumentat aquesta petició en la "singularidad" d'aquest centre (només existeix el de València i Riba-roja de Túria) i en el nombre d'alumnes i alumnes de tota la província que cursen actualment estudis en ell. "Ofrecemos un servei provincial. El 68% de l'alumnat prové de 38 municipis diferents. A més - assegura- complim amb tota la normativa laboral, amb personal tècnic qualificat".

El Conservatori Professional Municipal de Dansa, que compleix enguany 25 anys de funcionament, compte en l'actualitat amb 234 alumnes i alumnes, dels quals 154 són d'altres municipis. Els estudiants de Riba-roja paguen taxes que ascendeixen als 900€/any enfront dels 450€ anuals del Conservatori Professional de València.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha defensat en múltiples ocasions davant la Consellería d'Educació, la necessitat de modificar l'actual normativa de 1996, "la línia d'ajudes és anacrònica. Demanem que s'establisquen indicadors de qualitat i puguem beneficiar-nos d'ajudes separades dels centres privats i que permeten sufragar part dels 500.000 € que suposa de despesa anual a l'Ajuntament i que supera el milió dos-cents mil euros si incloem també el Conservatori de Música", destaca Juan José camps, director del Conservatori Professional Municipal de Música.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha sol·licitat al president de la Diputació que modifique l'actual convocatòria d'ajudes destinada a l'adquisició, reparació i manteniment d'instruments musicals amb l'objectiu de beneficiar als ajuntaments que mantenen conservatoris de música i dansa.

Actualment només les societats musicals són les grans beneficiades d'aquestes ajudes a través de la campanya "Retrobem la nostra música", així com les ajudes dirigides a obres de condicionament, millora o conservació d'immobles destinats a activitats musicals, on també participen entitats sense ànim de lucre.

El Conservatori Professional Municipal de Música té 28 anys d'història. "Somos un dels 13 conservatoris municipals existents que necessitem renovar part d'us 23 pianos dels quals disposem així com l'instrumental", afirma Campos qui ha valorat positivament la reunió i ha matisat "hemos plantejat al president la possibilitat de signar un conveni i que s'amplie més enllà de les societats musicals, la línia d'ajudes per a la renovació i adquisició d'instruments a aquells ajuntaments que mantenen conservatoris de música".