Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja sol·licita a l'IVACE subvenciones de 1'6 milions d'euros per a millores de desenvolupament en els polígons

La proposta inclou actuacions en enllumenat, repavimentación de calçades, senyalística i instal·lació de càmeres de vigilància.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 3 de febrer de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sol·licitat a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) subvencions de fins a 1’6 milions d'euros per a treballs de millores en els polígons industrials de la localitat. La proposta del govern municipal del PSPV correspon a la convocatòria de 2021 els projectes de la qual s'han d'iniciar i concloure al llarg d'aquest mateix any.

Les subvencions sol·licitades per Riba-roja de Túria a la Generalitat es destinaran al desenvolupament d'aquestes àrees industrials que es concentren en les seues més de 6 milions de metres quadrats d'extensió. Les ajudes s'enfoquen no sols als polígons industrials sinó també al polígon logístic valencià (PLV), un dels més puixants en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta forma, les millores en les vies –principals motors dels polígons- es dotaran amb fins a 938.000 euros destinats als polígons Bassa i Sector 12, Masia de Sant Antoni i Sector 13, polígon Casanova, Sector 14, Oliveral i by-pass, el Mas de Baló i Entrevies. Les mateixes zones tindran ajudes en matèria d'enllumenat, a les quals s'afig el Parc Logístic, fins a completar un total d'altres 350.000 euros en total.

L'apartat de la senyalística serà una altra de les prioritats en aquesta actuació global dels polígons que es completa amb els 50.000 euros destinats al Parc Logístic i a l'àrea del Mas de Baló amb altres 45.000 euros en total. Les càmeres de seguretat que s'han anat estenent a bona part del sector industrial es durà a terme, en aquesta ocasió, al polígon del Mas de Baló, amb 50.000 euros d'inversió.

Les obres enfocades per a millorar el sanejament tindran la seua plasmació amb els 45.000 euros que s'han sol·licitat a l'IVACE per al parc logístic valència (PLV), una de les àrees econòmiques que en els últims anys han experimentat un major auge fins al punt de convertir a Riba-roja en un dels de major importància en la Comunitat per la seua ubicació estratègica, pròxima a la N-III i l'A7 i el by-pass.

L'habilitació de noves zones verdes també es trasllada a l'IVACE amb els 122.000 euros de pressupost d'execució destinat, bàsicament, als 110.000 euros del polígon de Casanova i amb els 12.000 euros que es duran a terme en el polígon de Bassa i del sector 12. L'absència de zones verdes és una de les reivindicacions que des de fa anys han realitzat els propis empresaris i que si prospera la petició serà una realitat en aquestes àrees de Riba-roja.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes “serviran per a continuar la senda del creixement econòmic i industrial molt important per al nostre municipi que suposa un punt neuràlgic en la creació de llocs de treball i, per això, és necessari crear les condicions idònies per a seguir la mateixa línia que estem duent a terme en els últims temps”.

Una de les últimes novetats introduïdes s'ha plasmat amb la posada en marxa del pla de manteniment integral dels polígons industrials, per primera vegada en més de 20 anys, per a unir en un mateix servei les tasques de neteja viària, el manteniment i instal·lació de la senyalització viària i de trànsit –inclosa la senyalització horitzontal-, la neteja i manteniment de les zones verdes i l'arbratge viari i, finalment, el manteniment i la instal·lació del mobiliari urbà.