Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja sol·licita el seu reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

L'Ajuntament convocarà el proper mes de novembre el Consell de la Infància.

'INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA' 31 de juliol de 2019

cartel (id: 9934)L'Ajuntament de Riba-roja de Túria sol·licita a UNICEF la seua adhesió com a Ciutat Amiga de la Infància per als pròxims quatre anys.

El programa Ciutats Amigues de la Infància pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l'àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa. Actualment, ja són 120 ciutats i pobles de tota Espanya els que formen part d'aquesta xarxa per a la defensa i promoció dels drets de la infància.

L'objectiu és que administracions i governs desenvolupen i implementen estratègies per al benestar dels xiquets defensant els seus drets, fomentant la seua participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d'Infància i Adolescència que es troba en procés de redacció per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria d'Infància i Adolescència creada recentment.

“Volem donar un impuls  a la participació dels xiquets i xiquetes del municipi en la vida pública i que aquests siguen partícips, a través del debat, del model de poble que volem, amb l'aportació de propostes i idees”, assegura Záfira Pérez, regidora d'Educació, Infància i Adolescència. Segons l'edil, “aquest tipus d'iniciatives, com el Consell de la Infància afavoreixen la interrelació entre els escolars dels diferents centres educatius”

A aquest efecte, l'Ajuntament crearà una comissió que garantisca el compliment del pla, a través d'espais de participació que actuen com a observatori de seguiment de la situació dels menors del poble i com a instrument d'avaluació a les accions que acompanyen el pla.

A més, coordinarà diverses accions que fomenten la participació d'aquest col·lectiu, a través d'enquestes en els centres escolars, programes de ràdio sobre educació amb una periodicitat mensual o la possibilitat de participar en iniciatives internacionals d'ajuda humanitària a través d'UNICEF.

Paral·lelament, l'Ajuntament afavorirà la formació d'adults en matèria de foment de la participació i l'acompanyament a menors i es programaran tertúlies dins del programa “Aprenem compartint”.

Riba roja es compromet així al compliment dels drets de les xiquetes, els xiquets i els adolescents d'acord amb la Convenció sobre els Drets del Xiquet.