Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja suspèn temporalment el servei de transport municipal amb el polígon per obtindre l'autorització de Consellería que regule el contracte

El consistori reprendrà la línia d'autobús una vegada dispose dels permisos de la Consellería i de l'Ajuntament de Loriguilla per realitzar la parada en la població

'TRANSPORT' 2 de novembre de 2017


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'ha vist obligat a suspendre temporalment a partir del dilluns 6 novembre, el servei de transport que unix el casc urbà amb les més de 800 empreses dels polígons industrials de la zona sud amb l'objectiu de regularitzar l'actual gestió del mateix.

Per això, iniciarà en breu el procediment de licitació pel qual s'adjudicarà el servei a una empresa de transport urbà de viatgers per als propers anys. Així mateix, l'Ajuntament està a l'espera de l'autorització per part de la Direcció general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat per poder realitzar parada en la localitat de Loriguilla.

L'arRIBABUS va entrar en funcionament a l'octubre de 2016 per facilitar l'accés als llocs de treball de les persones que diàriament es desplacen als polígons industrials de Riba-roja, així com per connectar per transport públic amb la veïna localitat de Loriguilla i poder donar servei als estudiants que cursen estudis en els Conservatoris de Música i Dansa o realitzen activitats esportives en Riba-roja.

El regidor de Transport i Mobilitat, Rafa Gómez Sánchez ha argumentat esta situació en la necessitat de prioritzar la posada en funcionament d'este servei per afavorir els desplaçaments dels veïns i veïnes a les empreses, davant la demanda existent tant dels ciutadans com per part de les empreses. No obstant això- ha destacat- necessitem complir amb els procediments legals. Sánchez assegura anem a realitzar el procediment amb la major celeritat possible per evitar que els usuaris es vegen perjudicats per la mesura temporal.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha tramitat des de començaments de 2017 un total de 110 contractes administratius, per a l'execució d'obres i prestació de serveis municipals. Dels quals 40 han estat regularitzats per absencia de contracte públic o no ajustar-se a la legalitat. El valor d'aquests treballs s'estima en un poc més d'un milió d'euros. Actualment, l'equip de govern municipal continua el procediment administratiu per regularitzar altres contractes que es troben encara en la mateixa situació. No obstant això, són ja molt pocs els que queden per regularitzar.

El servei de transport, arRIBABUS compta actualment amb 15 parades que connecten el casc urbà amb el polígon industrial, sis d'aquestes en el propi casc urbà- Trinquet, c/ 9 d'Octubre, Policia, Poliesportiu, Complex Esportiu La Mallà, Auditori i la resta de connexió amb la zona industrial; Camp de Tir, Carassols, Canya l'Anguilla, Loriguilla, Residencial La Reva i els polígons industrials S-12, S-13 i Oliveral. A aquestes es va unir el passat mes de setembre una nova parada en el PLV, Parc Logístic de València, on en els últims mesos s'han implantat diverses empreses.

Des de la seua posada en funcionament el nombre mitjà d'usuaris que han utilitzat mensualment el servei ascendix a 1.500, unes 70 persones al dia.