Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja trasllada a la Diputació la urgència d'eliminar el punt negre d'accés al bypass en 2020

La corporació provincial realitzarà en els pròxims dos anys una inversió superior al milió d'euros en el municipi.

'VIA PÚBLICA' 30 d'octubre de 2019

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo han traslladat al nou diputat de Carreteres, Rafael García, la seua preocupació per un dels majors problemes de seguretat viària que pateix Riba-roja de Túria.

L'eliminació d'un dels punts més conflictius de la xarxa viària valenciana continua generant múltiples col·lapses de trànsit i concentra uns índexs d'accidentalitat molt elevats.

En aquest sentit, l'alcalde de Riba-roja ha manifestat “la necessitat d'agilitar  una solució que acabe amb la problemàtica d'este tram que suporta el pas de 16.336 vehicles diaris”.  Per la seua banda, la Diputació ha anunciat que escometrà en 2020 una solució intermèdia que suposa la construcció de dues rotondes, amb un cost de 718.854€.

No obstant això, la corporació provincial s'ha compromés a continuar avançant paral·lelament en el desbloqueig del projecte de desdoblegue de carretera d'aquest tram que permetria, a més, reduir la perillositat de l'accés a Els Pous de Martí. Esta obra que supera els nou milions d'euros, necessitaria del trasllat de l'actual canonada de l'Emshi a una altra ubicació.

Paral·lelament, Raga ha traslladat al Diputat una altra de les actuacions més importants que millorarien l'accessibilitat de la zona industrial i de Residencial Reva. La construcció d'una rotonda de connexió amb  la urbanització i els sectors industrials que descongestione l'actual eixida natural a l'A7 i a l'A3. En aquest sentit, la Diputació s'ha compromés a elaborar un estudi per a executar aquesta actuació que inclouria creuaments per als vianants garantint la seguretat dels veïns i treballadors.

Una dels projectes més importants que s'executarà durant el segon semestre de 2020 serà la intersecció de la CV-336 amb la CV-372. Es tracta de la construcció de dues rotondes i un carril cicle-per als vianants que unirà el nucli urbà amb la zona nord i permetrà millorar l'accessibilitat i seguretat en aquest tram. Aquesta obra, que repercutirà als veïns de Santa Mónica, El Molinet, Santa Rosa, Montealcedo, Parc Montealcedo, Entrenaranjos i Clot de Navarrete, tindrà un cost de 419.765€.

També en la zona Nord del municipi i en el marc del Pla de Conservació de Carreteres 2020, la Diputació executarà en breu altres dues obres que redundaran en una major accessibilitat dels veïns. Amb un cost de 55.000€ escometrà la connexió de Santa Rosa amb el Parc Fluvial, a través del Camí al riu.

Paral·lelament, està prevista l'ampliació del pont sobre el Barranc de Mandor facilitant l'accés per als vianants dels veïns de la zona a l'estació de Metrovalencia d'El Clot. Aquesta actuació, amb un cost de 91.229€, augmentarà la seguretat per als vianants que manquen d'un accés directe.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha traslladat al Diputat de Carreteres altres dos aspectes que preocupen el municipi, com la futura connexió cicle-per als vianants amb Vilamarxat a través de la CV-370, així com la construcció d'un pas elevat sobre aquest vial que comunique la Carrasquereta amb el baixador de metre de València La Vella.