Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja bonificarà la targeta FGV per a pensionistes, jubilats i persones amb diversitat funcional amb un 65% o superior en 2019

(4)
Les persones bonificades han passat de les 55 en 2015 a les 191 actuals.

'TRANSPORT' 29 de Gener de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria torna a bonificar la targeta FGV per a pensionistes, jubilats i persones amb diversitat funcional amb un 65% o superior. La iniciativa municipal ha permès triplicar el nombre de persones beneficiàries des de 2015, passant de les 55 a les 191 de 2018.

A partir de l'1 de febrer, el col·lectiu de pensionistes, jubilats i diversitat funcional amb un 65% o superior podran sol·licitar la"Tarjeta anual Sense Contacte" per a desplaçar-se per la xarxa de Metrovalencia i tramvia.

La targeta podrà sol·licitar-se fins al 28 de febrer i tindrà una validesa de dotze mesos, des de l'1 de maig de 2019 fins a l'1 de maig de 2020, sense límit de viatges per a l'usuari/a.

Aquesta ajuda és fruit del conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana que permet bonificar a determinats col·lectius del municipi amb importants descomptes en la targeta de transport de FGV.

Aquest acord, que pretén fomentar l'ús del transport públic ferroviari i tranviario, beneficiarà concretament als jubilats, pensionistes i persones amb diversitat funcional igual o superior al 65%. El passat any, un total de 158 persones es van beneficiar de l'ajuda municipal.

El cost de la targeta per a jubilats i pensionistes serà de 70€. Per a cònjuge sense cap prestació i que la seua parella també haguera sol·licitat la targeta de FGV, la quantitat a abonar serà de 60€, mentre que el cost per a les persones amb la diversitat funcional indicada també serà de 60€. Enguany podran beneficiar-se també els pensionistes per orfandat la quantitat de la qual a abonar serà de 70€.

"Mantenemos nostra aposta per fomentar l'ús del transport públic, gràcies a l'ajuda econòmica que suposa la rebaixa en el preu de la targeta per a col·lectius amb menor poder adquisitiu", assegura el regidor de Transports i Mobilitat, Rafa Gómez Sánchez.

Com a novetat, enguany, les persones interessades han de sol·licitar la seua targeta en l'Oficina de Participació ciutadana i Transparència, VOTIVEU en la C/ Garelli i Pastor s/n. Hauran d'aportar una fotografia grandària carnet, fotocòpia de DNI i fotocòpia del document acreditatiu de ser jubilat, pensionista o tenir una discapacitat igual o superior al 65%.

A més hauran d'acompanyar a aquesta documentació la instància normalitzada de la sol·licitud emplenada i el justificant del pagament dels costos de la Targeta Sense Contacte (TSC) i del preu del títol de transport en el compte bancari que indique l'Ajuntament. En el cas que el sol·licitant siga menor d'edat, s'haurà d'adjuntar també la fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor.