Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja ven una parcel·la municipal en el Parc Logístic per 3, 3 milions d'euros

El consistori recaptarà prop de 100.000 euros en concepte d’imposats per la implantació d’una empresa logística

11 de gener de 2017


El ple municipal va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern- PSOE, Compromís , EU- i Ciutadans, l’abstenció de Riba-roja Pot i el vot en contra del Partit Popular la venda de  la parcel·la M-17 situada en la fase II del Parc Logístic de València, per valor de 3.345.509,48€.

Esta operació respon a l’interés que les empreses del sector logístic han despertat pel polígon industrial de Riba-roja de Túria en els últims temps. La seua situació estratègica entre el Bypass i la A-3, a tan sols 5 minuts de l’Aeroport i 15 minuts del Port de València, ho han convertit en ferm competidor d’altres zones industrials com Parc Sagunt.

La Societat que ha adquirit la parcel·la de 26.239,29 metres quadrats, és Centres Comercials Raices 3000 SL, qui ha anunciat que en breu edificarà una empresa logística que generarà entre 12 i 16 llocs de treball.

‘Hem posat a disposició dels propietaris les bosses d’autònoms i empreses locals de constructors, així com els nostres servicis de l’Agència de Desenvolupament Local per a la gestió de llocs de treball’, assegura l’alcalde, Robert Raga, el qual ha matisat ‘és una excel·lent notícia per al nostre municipi que ens situa en una de les més competitives zones logístiques de la Comunitat’.

La venda de la parcel·la generarà importants ingressos a les arques municipals, no sols en concepte dels corresponents a l’adquisició de patrimoni municipal del sòl, sinó en impostos directes. A IBI, l’Ajuntament de Riba-roja té previst recaptar 18.000€,  70.000€ en ICIO corresponent a la llicència de construcció, instal·lació i obres, a la qual cosa cal sumar els  prop de 17.000€ anuals que el consistori s’estalviarà en concepte de  manteniment al PLV, així com els impostos derivats de l’alta de vehicles industrials.

Més de 800 empreses estan instal·lades en l’actualitat en el polígon industrial de Riba-roja, de les quals més del 80% té com a activitat principal la logística, que cobrixen els prop de 6 milions de  metres quadrats de sòl industrial.

L’Ajuntament de Riba-roja  de Túria ha realitzat un important esforç pressupostari en els polígons industrials destinant en l’exercici pressupostari de 2016 un milió d’euros al manteniment, senyalètica, asfaltat de vials i jardineria.

‘El nostre objectiu és continuar atraient noves empreses a Riba-roja, per la qual cosa continuarem creant les condicions idònies que permeten un creixement econòmic i industrial d’acord amb este desenvolupament, invertint a millorar les infraestructures i a mantindre les millores fiscals impulsades des del govern municipal’, assegura José Ángel Hernández, regidor de Polígons Industrials.