Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja i Paterna estudien unir-se al costat d'Hidraqua en el finançament d'un projecte innovador per a prevenir incendis en el Parc Natural delTúria i la Vallesa

La iniciativa consisteix en la reutilització d'aigües residuals procedents de la Depuradora Camp de Túria II

9 de Febrer de 2018


Els alcaldes de Riba-roja de Túria, Robert Raga i Paterna, Antonio Sagredo s'han reunit aquest matí amb tècnics municipals i de l'empresa Hidraqua per a avançar en una línia de col·laboració entre ambdues entitats que possibilitarà dur a terme un projecte per a la prevenció d'incendis forestals en el Parc Natural del Túria i la Vallesa, mitjançant la reutilització d'aigües residuals.

Per a açò, l'empresa de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua, Hidraqua ha elaborat un projecte pioner que presentarà a la convocatòria d'ajudes UIA (Urban Innovative Actions), en les quals es distingeixen iniciatives relacionades amb el canvi climàtic. El cost del projecte ascendeix a prop de 7 milions d'euros, dels quals el 80% estarien finançats pels fons europeus i el 20% restant ho aportarien els consistoris en espècie i l'aportació econòmica seria a càrrec d'Hidraqua o alguna de les seues empreses associades.

El projecte contempla la instal·lació d'unes 90 torres que protegiran les àrees residencials de qualsevol incendi que puga produir-se en el Parc Natural o viceversa. Aquestes torres estan equipades amb canons que projecten aigua a pressió a 30 metres de distància, produint una cortina d'aigua per a aconseguir banyar la vegetació de la zona evitant la propagació del foc.

Paral·lelament s'instal·laria una planta pilot que serviria per a filtrar els contaminants emergents procedents de la depuradora. Una vegada filtrats passarien a l'aqüífer existent en la Vallesa, que actuaria com a dipòsit natural per al reg i la prevenció d'incendis.

Per a l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, éste és un projecte prioritari per a la nostra política mediambiental amb una doble aposta, la de prevenir els incendis forestals al mateix temps que reutilitzem l'aigua residual tant per a aquest ús com per a l'agrícola. A més- matisa Raga- l'aigua que es propague en el Parc serà generador d'espècies autòctones de la zona.