Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja aprova la Creu al Mèrit Policial a 17 agents i 9 guàrdies civils per la seua labor per a extingir l'incendi ocorregut al parc fluvial del Túria

El foc de principis de març va obligar a evacuar a 1.300 alumnes.

'SEGURETAT CIUTADANA' 7 de juliol de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat sol·licitar a la Direcció General de l'Agència Valenciana per a la Seguretat i Resposta a Emergències (AVSRE) la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau a un total de 17 membres de la policia local i a altres 9 guàrdies civils com a reconeixement per la seua labor en l'extinció de l'incendi ocorregut a principis de març d'enguany. 

La proposta plenària de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, confirmada a instàncies de l'informe de la prefectura de la policia local, ha comptat amb el suport de l'equip de govern del PSPV, a més de les formacions polítiques del Partit Popular, Ciutadans, Compromís i Vox, mentre que Podem Riba-roja i Esquerra Unida han optat per l'abstenció. 

En concret, la proposta plenària proposa la concessió dels citats reconeixements a un total de tres oficials de la policia local, a més d'altres agents del cos policial, a més de sengles concessions als membres de la Guàrdia Civil que van realitzar labors de suport. Es proposa la mateixa condecoració per al tinent, per a un sergent i per a un cap primer, a més d'altres sis agents de la Guàrdia Civil del lloc de Riba-roja de Túria. 

Els fets que sustenten aquesta concessió es remunten al divendres 6 de març d'enguany quan un incendi al Parc Fluvial del Túria va obligar a evacuar a al voltant de 1.300 alumnes dels centres educatius adjacents en els dos quilòmetres de distància als quals va afectar el foc, així com a alguns veïns dels habitatges situats als voltants als quals també es va optar per la seua evacuació. En aquestes labors d'extinció van participar, així mateix, membres dels bombers i els voluntaris de Protecció Civil de Riba-roja de Túria. 

L'informe tècnic municipal enalteix la labor desenvolupada per tots els efectius que van prendre part en l'extinció de l'incendi tant de la policia local de Riba-roja de Túria com per la pròpia Guàrdia Civil i que va causar danys al Parc Fluvial del Túria al mateix temps que qualifica de “acció d'extrema dificultat i rellevància” el treball conjunt de totes dues parts.  

Aquesta sol·licitud de concessió s'afig a la que va tindre lloc en el ple ordinari del passat mes de juny en el qual es va reclamar el Diferent Blanc a un total de 14 agents de la policia local de Riba-roja de Túria per les seues 25 anys de treball i servei a la ciutadania “per la seua trajectòria excepcional” sense que consten antecedents desfavorables en el seu expedient personal. En la mateixa sessió es va sol·licitar altres distintius blaus per a d'altres agents del municipi. 

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes concessions “són el reconeixement de la localitat a la labor que desenvolupen dia a dia els agents que formen part de la nostra policia local, que van fer una tasca fonamental i molt important en el citat incendi que va afectar el nostre parc fluvial i estenem aqueixa condecoració a un altre cos com el de la Guàrdia Civil que, també, van treballar amb una gran diligència”.