Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La FVMP elevarà a Les Corts la proposta de Riba-roja d'incloure la seguretat en la nova Llei d'Àrees Empresarials

La Junta de Portaveus sol·licitarà als grups de la cambra autonòmica que s’esmene esta proposta.

'SEGURETAT CIUTADANA' 15 de febrer de 2018

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga s’ha reunit este matí amb el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicente Gil, per a traslladar-li la seua preocupació sobre la seguretat en les zones industrials i agrícoles del municipi.

Esta trobada s’emmarca en la ronda de reunions que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria està duent a terme per a informar les diferents institucions públiques de la necessitat d’incrementar la vigilància, davant de la impossibilitat de contractar més nombre d’agents de la policia local i després de la disminució de fins a un 40% de la plantilla de la Guàrdia Civil.

L’alcalde Robert Raga ja ha mantingut reunions amb el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel i la subdirectora de Seguretat, Aurora Valero i en breu es reunirà amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues. “És una qüestió prioritària per al municipi de Riba-roja, especialment per a l’empresariat, a qui hem de buscar una solució que garantisca la seua seguretat i no perdem competitivitat, com a enclavament industrial”

El secretari general de la FVMP ha manifestat la seua preocupació per la necessitat d’incrementar la seguretat en els municipis valencians “és un problema general en totes les poblacions que disposen d’extensions agrícoles i zones industrials que hem de donar-li solució”. En este sentit Gil ha anunciat a l’alcalde que plantejarà a la Junta de Portaveus que eleve als diferents grups parlamentaris esmenar la Llei d’Àrees Industrials  i a través de mocions es manifeste la necessitat d’atallar el problema dels robatoris dotant als ajuntaments i futurs ens gestors de les àrees industrials de recursos per a la vigilància.

Un altre dels aspectes abordats en la reunió ha sigut l’ús de drons per a evitar robatoris en els camps del terme municipal. En este sentit, la FVMP està ultimant la redacció d’un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica i amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta de les Emergències, AVSRE, que a través de l’IVASPE s’encarregarà de desenvolupar accions de vigilància aèria amb aeronaus no tripulades per al control de les extensions citrícoles.

Estes accions contemplen la formació d’agents que controlaran la manipulació de les naus i gestionaran les incidències. Esta iniciativa ja  es desenvolupa de forma satisfactòria a Algemesí, primer municipi a constituir-se com a operador de la Comunitat Valenciana el passat mes de desembre.

Esta tecnologia permet detectar robatoris en els camps i cases de camp, cremes il·legals, construccions il·legals, robatoris de cable i abocaments il·legals en les zones rurals.