Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La policia local de Riba-roja de Túria va realitzar 12.261 actuacions en el terme municipal durant 2015

Destaquen els 6.821 controls d’entrada i eixida als col·legis

'SEGURETAT CIUTADANA' 25 d'octubre de 2016


Els agents de la policia local de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria van realitzar un total de 12.261 actuacions al llarg de tot l’any 2015 en el global del terme municipal, segons les xifres que ha tirat la memòria d’activitats elaborat per la direcció de la policia local. D’entre les funcions dutes a terme destaquen les relacionades amb els menors, amb un total de 6.883 actuacions.

La memòria policial és un document que realitzen anualment els comandaments jeràrquics amb l’objectiu de centralitzar i analitzar la totalitat de les funcions i les activitats que escometen diàriament els agents de la policia al llarg de l’exercici. En l’anàlisi s’arrepleguen tots els actes en què intervenen, tant en el nucli urbà com en la resta del terme municipal.

En la memòria del passat any 2015 s’arrepleguen que de les 12.261 actuacions en total va haver-hi 6.883 relacionades amb menors, altres 1.650 treballs en suport al servici 112 de la Generalitat, 1.661 actuacions destinades a la seguretat viària o 1.169 dedicades a la seguretat pública. En totes estes actuacions va existir la participació dels agents de la policia local de Riba-roja de Túria.

En l’estudi elaborat per la direcció de la policia s’inclouen tasques tan diverses com els 143 controls d’animals de companyia i perillosos, els 109 certificats de convivència, les 680 identificacions, les 1.023 denúncies per infracció a la llei de seguretat viària, els 182 controls d’alcoholèmia, els 6.821 controls d’entrades i eixides de col·legis, els 295 servicis humanitaris i els 125 relacionats amb emergències o els 638 servicis de la unitat de medi ambient i policia rural.

Les 55 xarrades a menors sobre conscienciació han centrat una part important de la labor dels agents durant 2015, a les que van assistir un total de 1.650 alumnes i 30 pares i mares dels mateixos. També es van realitzar 20 actuacions relacionades amb violència de gènere i nombroses assistències socials.   

La memòria policial ha arreplegat, a més, 43 controls d’establiments, a les que cal afegir diverses sonometrías, controls de consum de begudes alcohòliques en la via pública, controls de permisos d’obres, controls de productes pirotècnics. En el mateix període també es van cursar un total de 72 infraccions en contra de les ordenances municipals.   
 
L’equip de govern ha destacat la labor de "modernització" i adaptació als nous temps empresa al llarg de l’any i mig de l’actual legislatura en què, a més, han ressaltat la creació d’una unitat de medi ambient en la policia per a cuidar i vigilar l’enorme patrimoni i riquesa natural amb el parc natural del Túria i, finalment, la implantació d’un sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere -pioner a la Comunitat Valenciana- en coordinació amb la Guàrdia Civil i els servicis públics.   

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat l’enormesatisfacció que suposa per a tots els ciutadans de la nostra localitat comptar amb uns agents de policia tan eficients i preparats per a atendre amb gran diligència qualsevol necessitat i demandes dels nostres veïns; la memòria de les activitats demostra una vegada més la gran labor que duen a terme en el dia a dia de Riba-roja i, per això, des de l’equip de govern agraïm la seua presència i la seua provada eficàcia ".