Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja impulsarà la creació d'una unitat canina de la Policia Local

El consistori formarà als agents i s'encarregarà de la manutenció i cura dels gossos.

'SEGURETAT CIUTADANA' 5 de febrer de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la creació d'una unitat canina de la Policia Local per a millorar la seguretat de la ciutadania i incrementar la seua acció preventiva i dissuasiva en col·legis i voltants, parcs, jardins i vies públiques de la localitat.

La proposta, presentada per Ciutadans, va ser aprovada amb els vots a favor del PSOE, Partit Popular i Compromís i en contra de Podemos Riba-roja i Esquerra Unida.

Per a impulsar aquesta iniciativa, l'Ajuntament té previst conveniar amb un agent de la Policia Local especialista en el treball amb cans i impulsar la seua formació amb la finalitat d'implantar i millorar el seu sistema de treball en la prevenció i detecció de delictes. Així mateix s'encarregarà de la manutenció i cura d'aquests.

Localitats com Burjassot, Paterna, València, Cullera, Albal o Massamagrell ja disposen d'unitats canines “amb assoliments quantificables, la qual cosa ha permés reduir notablement el tràfic i consum de drogues” en aquestes poblacions.

Els gossos estaran ensinistrats en detecció de drogues, rastreig i cerca de persones i tècniques de defensa així com en funcions de prevenció en zones amb massiva afluència de persones o registre de vehicles.

A més de les seues funcions en tasques de localització i de seguretat poden realitzar exhibicions en centres escolars, de la tercera edat, amb joves en risc d'exclusió social, activitats amb persones amb diversitat funcional o esdeveniments. Aquestes activitats de caràcter socioeducatiu tenen una gran demanda i a més milloren considerablement la imatge del Cos.

Com matisa la proposta, “es contribuirà amb valors com la conscienciació del benestar animal, la salut pública, promovent d'aquesta manera una societat més equilibrada”.

La Unitat Canina de la Policia Local col·laborarà amb altres cossos de seguretat com la Guàrdia Civil en el cas que siga requerida per a qualsevol operació policial.

El regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis López ha destacat “el treball de prevenció que realitza aquest tipus d'unitats actuant en llocs en els quals hi haja sospita de fets delictius, al mateix temps que permet interactuar amb diferents col·lectius socials generant una imatge de proximitat amb el cos de la Policia Local”.