Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja duplica el servei d'arreplega d'efectes i augmenta un altre 60% el de poda en el nucli urbà i a les urbanitzacions

El ple aprova l'ampliació del contracte amb l'empresa adjudicatària.

'SERVEIS PÚBLICS' 5 de juny de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta del govern local del PSPV per a ampliar i millorar el servei de la recollida d'efectes i de poda en el nucli urbà i en les diverses urbanitzacions fins a principis del pròxim any. El cost de l'ampliació d'aquests dos serveis que es venen prestant fins ara ascendeix a un total de 52.143 euros.

Aquests dos serveis estan inclosos ja en el contracte que manté actualment l'Ajuntament de Riba-roja amb la citada mercantil adjudicatària en el qual ja es preveuen la recollida dels residus sòlids urbans i la neteja viària en el nucli urbà i a les urbanitzacions. Aquest acord plenari s'ha aprovat per unanimitat: PSPV, Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida, Podem i Vox.

Amb el nou acord plenari, els serveis passen a tindre una periodicitat major de manera que la recollida dels efectes passen de 2 a 4 dies a la setmana, amb dos serveis en el nucli urbà i altres dos en les diferents àrees residencials de la localitat. Per la seua banda, el servei de recollida de la poda i productes vegetals passarà de tindre 5 serveis a la setmana a altres 8 serveis setmanals, amb l'objectiu d'atendre la demanda i les necessitats existents, tant en el nucli urbà i com en totes les àrees residencials de Riba-roja de Túria.

El nou marc contractual fixa altres prioritats per part del govern local com una major freqüència de pas en el servei de recollida dels residus sòlids urbans en els polígons industrials existents a Riba-roja de Túria en el qual s'aglutinen més de 800 empreses, un dels majors pols industrials de la Comunitat Valenciana. D'aquesta forma, la recollida dels residus passarà de tindre una freqüència de pas de 3 a 4 dies setmanals, la qual cosa permetrà millorar el servei, una petició de les mateixes associacions empresarials.   

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a més, millorarà el servei de recollida dels residus en el perímetre on té lloc el mercat dels dilluns en la localitat, de manera que s'ampliarà amb dues hores més a la setmana en els quals es netejarà aquesta zona mitjançant un camió recol·lector compactador en el qual s'inclou el conductor del vehicle i altres dos peons.

D'altra banda, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria a través del Consorci València Interior (CVI) i l'empresa Ecoembes han arribat a un acord perquè s'amplie el nombre de contenidors de plàstic i de cartó, tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions existents en terme municipal. D'aquesta forma, es tracta d'incorporar 27 nous contenidors de plàstic i altres 10 destinats a la recollida de cartó que serviran per a millorar la demanda dels ciutadans.

Aquest acord trilateral està inclòs en el pla de reforç de tots els serveis municipals que l'actual govern municipal està portant aquesta legislatura amb la recollida i tractament d'alguns dels principals residus procedents de productes domèstics que es generen diàriament, com són el cas dels plàstics i el cartó. D'aquesta forma, s'amplia la recollida dels mateixos amb dos dies a la setmana. D'una jornada com es realitzava fins ara es duplica fins a les dues.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l'esforç que estem realitzant des del govern local per millorar i ampliar els serveis que ens demanden els ciutadans, amb l'objectiu d'atendre les seues peticions i adequar el servei a les necessitats socials, de manera que estem donant una resposta eficient, amb una atenció especial tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions, i també sobre els polígons industrials, eix fonamental en el nostre sistema productiu i econòmic”.