Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Tourist Info Riba-roja de Túria celebra 10 anys junt amb la certificació Q de Qualitat Turística

El Castell ha acollit una jornada tècnica amb la participació d'experts en la matèria.

'TURISME I PATRIMONI' 18 de novembre de 2021

Riba-roja renova el seu compromís amb la Qualitat. Durant el mes d'octubre, la Tourist Info i el Museu Visigot, es van sotmetre a una rigorosa auditoria per a la renovació del seu certificat de Q de Qualitat Turística. Enguany, els auditors han ressaltat els bons resultats malgrat les circumstàncies particulars que continuem vivint. Malgrat això, s'han obtingut grans millores i s'han posat en marxa projectes de gran calibre com el DTI (Destinació Turística Intel·ligent), els Plans de Sostenibilitat. Destaca també el projecte “Camina Riba-roja” amb el qual l'oficina participa en una altra Edició dels Premis d'Innovació en la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana.

També, l'oficina i el museu han renovat la certificació del segell SAFE TOURISM CERTIFIED, segell impulsat per l'ICTE en la implantació de mesures preventives davant del COVID-19.

La novetat més significativa d'enguany és que la certificació SAFE s'ha convertit en una norma internacional. És a dir que, l'Organització Internacional de Normalització (ISO) ha pres com a referent els protocols que es van desenvolupar per a reduir riscos enfront del coronavirus en el sector del turisme a Espanya convertint-los en una ISO; més específicament en l'ISO/PAS 5643 Requisits i recomanacions per a la reducció del contagi de la Covid-19 en la indústria turística. Liderat per Espanya, aquest estàndard és ara referent mundial en el sector del turisme. D'aquesta manera, la Tourist Info Riba-roja compta amb una certificació estandarditzada dins de la normativa internacional.

A més enguany la Tourist Info Riba-roja compleix 10 anys amb la certificació Q. Des de 2011, l'Oficina de Turisme ostenta la Q de Qualitat el que significa que ha mantingut la certificació durant 10 anys continus i de manera ininterrompuda.

En aquest marc, s'ha organitzat la Jornada de Turisme i Qualitat, que ha comptat amb la presència del secretari autonòmic, Francesc Colomer qui ha destacat, “no ens val qualsevol qualitat sinó la certificada, la que permet demostrar al visitant que el nostre destí és sostenible, eficient, accessible, etc, la qual cosa ens aporta avantatges competitius cada vegada més demandades". Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha felicitat l'equip de la Tourist Info pel seu esforç i implicació, “estem treballant bé, la qual cosa ens ha permés situar Riba-roja en un context de turisme de qualitat. Raga ha matisat la importància de posar en valor “el turisme d'interior, el patrimoni històric, natural, gastronòmic, en definitiva el gran potencial del qual disposem, amb especial rellevància als jaciments de Pla de Nadal i València la Vella”. També ha tingut unes paraules de felicitació a l'Ajuntament, el president de l'ICTE, Miguel Mirones.

Durant la jornada es van realitzar diferents ponències de les quals van participar les tècniques de l'oficina; Ernesto Beltrán i Antonio Franco, auditors especialistes en aquesta certificació; Ángel Murcia, coordinador de Qualitat de la Xarxa Tourist Info i Mari Cruz Cádiz, directora de certificació de l'ICTE.

Des de 2009, l'Oficina treballa constantment per a promoure el turisme en el municipi i donar a conéixer el ric patrimoni amb el qual compta. Des de 2011, l'oficina compta amb la Q de qualitat; l'oficina i el museu han renovat aquesta certificació sinònim de seguretat i professionalitat en la prestació de serveis. La certificació SAFE reforça la marca de Riba-roja de Túria com a destí segur i garanteix el compromís del municipi envers els seus visitants. Cal destacar que la Tourist Info de Riba-roja de Túria va ser la primera oficina de Turisme d'Espanya a obtindre'l, la qual cosa corrobora el seu compromís amb la qualitat i l'excel·lència en el servei que ofereix.