Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja estarà connectada amb Vilamarxant, Benaguasil i Llíria a través de transport públic

El nou projecte de servei públic de transport CV-103, València Metropolitana Nord-Oest, aprovat pel Consell, facilitarà als ciutadans les gestions en Hisenda, Jutjats, la Mancomunitat i l'INSS.

'TRANSPORT' 12 d'abril de 2019

(id: 9748)Riba-roja comptarà amb un nou servei transport públic per carretera que connectarà la població amb les localitats de Vilamarxant, Llíria i Benaguasil.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat definitivament el projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-103, València Metropolitana Nord-Oest, després del procés de participació pública en el qual han presentat propostes ajuntaments, mancomunitats, particulars, usuaris, entitats i empreses, segons es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La línia Vilamarxant - Riba-roja de Túria comptarà amb 31 expedicions d'anada i tornada de dilluns a divendres, 8 d'anada i tornada els dissabtes laborables i 7 els diumenges i festius. Els autobusos tindran una freqüència de 30 minuts en dies laborals i estaran connectats amb les eixides i arribades del metro a l'estació de Riba-roja.

Les parades estaran situades en Ctra Vilamarxant (Policia Local), c/Rosalía de Castro, s/n (Poliesportiu), c/Major i c/Projecte (Estació Metro), amb eixides de Riba-roja des de les 6.23 del matí fins a les 21.43, de dilluns a divendres i de 9.13 a 20.33 els dissabtes, diumenges i festius.

Respecte a la Vilamarxant - Llíria, realitzarà 10 expedicions diàries d'anada i tornada de dilluns a divendres laborables i 2 per sentit els caps de setmana.

El nou servei previst per la Generalitat permet consolidar els tres eixos radials de transport actuals, amb centre en València, (des de Llíria-l'Eliana, des de Bétera-Parc Tecnològic i des de Paterna), mantindre o millorar els serveis transversals de comunicació interna del corredor amb Bétera, Llíria i Riba-roja, alguns d'ells afluents al servei ferroviari que Metrovalencia presta en aquest àmbit, i crear nous serveis de caràcter metropolità com el que connecta l'aeroport amb la Fira i el Palau de Congressos.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat la seua satisfacció després de conéixer l'anunci de l'aprovació del nou servei, “que permetrà millorar substancialment la prestació d'altres serveis ja prestats fins hui, ja que millorarà les connexions d'altres municipis veïns amb l'estació de la Línia 9 de Riba-roja, dins de la nostra política de foment del transport públic en lloc del vehicle particular.”. Així mateix ha destacat la importància del mateix “lloc que facilitarà als veïns i veïnes de Riba-roja desplaçar-se a Llíria per a realitzar tràmits administratius”.

El nou contracte es prestarà durant deu anys i s'estima que el servei que es prestarà suposarà per a la Generalitat una aportació econòmica estimada anual d'1.540.000 euros.