Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja torna a reclamar l'arribada del metro al centre urbà en el 30 aniversari de FGV

Robert Raga sol·licita entrar dins de Bo Únic i reforç de freqüència en hores punta

'TRANSPORT' 27 de febrer de 2017


Del vell trenet a un modern, accessible i segur sistema de metro. Han passat ja 30 anys, des que FGV va començar a gestionar l’explotació dels serveis ferroviaris a Alacant i València. I hui han volgut commemorar-ho amb una exposició en l’antiga estació del Pont de Fusta, precedida per un antic trenet verd amb seients de fusta en mateixa esplanada.

En l’acte a què ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcalde de València, Joan Ribo i la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha estat present l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui ha aprofitat per a reclamar dos importants qüestions de mobilitat sostenible per al nostre municipi; que el metro arribe al centre urbà i la possibilitat d’entrar dins del Bo Transbord AB, en el que Riba-roja va quedar fora junt amb la resta de municipis de la comarca Camp de Túria.

Els usuaris d’esta nova tarifa integrada poden anar des de 40 municipis de l'Horta fins a València, amb un transbord gratuït entre Metrovalencia, els autobusos de l’EMT o les línies de metrobús de la Generalitat sense necessitat de tindre diversos títols o adquirir diferents bitllets.

Riba-roja disposa de la segona parada de Metrovalencia amb més usuaris de tota la comarca en 2016, ‘gràcies a l’esforç que des de l’Ajuntament estem realitzant amb la connectivitat que es proporciona a través del servei d’autobús gratuït, connecta Metro, amb urbanitzacions i centre urbà. A més som l’únic municipi de la Línia 9 que estem inclosos en la Tarifa C’, assegura l’alcalde, Robert Raga

Durant l’acte, El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, han reclamat finançament per part del Govern central en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2017 per al transport metropolità en la ciutat, un fet per al que "ja no hi ha excuses" després de la constitució de l’Autoritat Metropolitana del Transport, alhora que han reivindicat la posada en marxa de la T2.

Els representants polítics han fet menció a l’accident en la Línia 1 de Metrovalencia el 3 de juliol de 2006 , en el que van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, pel que el cap del Consell ha tornat a demanar "perdó" en nom de l’Administració autonòmica.