Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un servei de mediació i assessorament atendrà les persones vulnerables de Riba-roja per a evitar desnonaments

Des del departament de Serveis Socials es facilitarà l'assistència jurídica a aquests col·lectius. L'objectiu és propiciar la resolució de conflictes i evitar la pèrdua de l'habitatge.

'POLITIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 31 de gener de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja està treballant en un servei de mediació i assessorament per a evitar situacions de risc que puguen derivar en la pèrdua de l'habitatge dels col·lectius més vulnerables de la localitat.

En concret, es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Agència Municipal de l'Habitatge, creada en 2021 per a ajudar a els/les ciutadans/es més vulnerables, i l'àrea de Polítiques Inclusives del consistori que facilita als veïns de Riba-roja serveis de mediació en el lloguer i assessorament en possibles desnonaments.

“L'objectiu és arribar a punts de consens entre les persones o entitats propietàries i els residents amb la finalitat d'evitar processos judicials i situacions traumàtiques”, ha indicat la regidora de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors, Lola Verdeguer.

Per això, des del departament de Polítiques Inclusives es posarà a la disposició d'aquests col·lectius l'assessorament d'una tècnica jurídica per a la resolució propícia de conflictes entre la ciutadania i les entitats financeres. L'objectiu és evitar les vies de recuperació del deute agressives i el risc de desnonament.

Entre els punts més destacables que es tracten en aquestes mediacions destaquen l'obtenció de lloguers socials per a persones vulnerables; evitar els desnonaments dels inquilins, cerca d'habitatge; informació jurídica i mediació, al costat de la conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per a treballar coordinadament en aquestes situacions. En l'actualitat, l'Ajuntament de Riba-roja està treballant en quatre habitatges per a mediar en processos immersos amb el SAREB i la Conselleria d'Habitatge.

“Volem que els ciutadans de Riba-roja sàpien que si tenen dificultats econòmiques per a pagar el lloguer o les quotes de la hipoteca, poden dirigir-se a l'àrea de Polítiques Inclusives perquè es disposa de partides econòmiques d'emergència residencial i altres recursos per a aqueixes circumstàncies”, ha afegit Verdeguer.