Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els Ajuntaments de Riba-roja i l'Eliana es reunixen per a conveniar serveis comuns i optimitzar inversions

Els tècnics buscaran la connexió amb l'Eliana i el Parc Fluvial del Túria a través de ciclo-carrers.

'URBANISME' 16 de novembre de 2016

Els alcaldes de Riba-roja de Túria i L'Eliana, Robert Raga i Salva Torrent han presidit este matí la primera reunió politico-tècnica amb l’objectiu de posar sobre la taula temes urbanístics que afecten ambdós poblacions, com l’asfaltat, l’enllumenat o el tractament de les aigües residuals i pluvials.

A la reunió ha assistit també la regidor d’Urbanisme i Infraestructures de l’Ajuntament de l’Eliana, Mercedes Berenguer i la regidor d’Urbanisme i Obres i Servicis de l’Ajuntament de Riba-roja, Teresa Pozuelo, acompanyades pels tècnics d’ambdós consistoris.

La inexistència d’un col·lector d’aigües pluvials en el Carrer Antonio Machado (c/Poeta Querol) és una de les problemàtiques que Raga ha traslladat a l’alcalde de l’Eliana. La quantitat d’aigua que arreplega este vial els dies de pluges la convertixen en un autèntic riu provocant inundacions especialment entre el c/Càceres i el c/100, deteriorant notablement l’asfalt d’esta zona. Els tècnics s’han compromés a estudiar la solució més adequada per a pal·liar les conseqüències que afecten els veïns d’esta zona.

La connexió entre ambdós poblacions veïnes a través del carril bici ha sigut una altra de les qüestions abordades en la reunió. L’Ajuntament ha anunciat la seua intenció d’aprofitar el projecte que la Diputació de València tenen previst realitzar a Riba-roja  i que permetrà millorar la connexió amb la carretera de San Antonio de Benagéber, i amb les urbanitzacions de la zona Nord a través d’un carril bici, per a possibilitar la connexió fins a L’Eliana i al mateix temps atraure als veïns d’esta localitat, al Parc Fluvial del Túria. Esta connexió es realitzaria per mitjà de carril bici en els vials més amples i a través de ciclo-carrers, en els carrers que són  més estrets.

Un altre dels punts importants de la trobada ha sigut el relatiu a un projecte que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria té previst desenvolupar sobre la reutilització de l’aigua residual amb destí agrícola en la depuradora Camp del Túria II, situada junt al llit del riu Túria, i per a prevenció contra incendis de la Vallesa, per al que es preveu buscar finançament europeu.

Els màxims responsables polítics han coincidit a valorar ‘positivament la reunió i en la necessitat de mancomunar-se i unir voluntats per a executar infraestructures i serveis en què hi ha competències comunes’.

Esta és la primera de ronda de reunions que Riba-roja té previst iniciar amb la resta de poblacions limítrofs per a abordar tots aquells temes que siguen d’interés comú.