Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La diputació de València connectarà el carril cicle-vianants d'El Molinet amb el nucli urbà i el Parc Fluvial

La corporació provincial ampliarà esta connexió amb l’estació de Metrovalencia en el Clot de Navarrete.

'VIA PÚBLICA I URBANISME'3 d'octubre de 2018

Les urbanitzacions de la zona nord de Riba-roja disposaran d’una connexió de cicle-vianants amb el nucli urbà en el primer trimestre de 2019. Així es desprén de la reunió mantinguda esta setmana entre l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d’Urbanisme, Teresa Pozuelo amb el diputat de Carreteres Pablo Seguí.

Així mateix, els veïns i veïnes d’El Molinet, Santa Mònica, Parc Montealcedo, Montealcedo, Enrenaranjos, Santa Rosa i Clot de Navarrete estaran connectats a través d’esta artèria amb l’estació de Metrovalencia ubicada en el Clot de Navarrete per la que circula la línia 2. Estos dos nous trams que executarà la Diputació s’uniran a l’actual pels vials interiors de les urbanitzacions que està executant l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb un cost de 194.675 €

Respecte a les dos rotondes projectades en la Carretera de Sant Antoni de Benagéber-Bétera i l’accés a la Pobla de Vallbona, el titular de Carreteres, va anunciar que passaran en uns dies a exposició pública i a final d’any es realitzaran les expropiacions necessàries per a l’execució de les obres que començaran en 2019.

Un altre dels temes rellevants abordats en la reunió va ser la millora de la seguretat viària en la carretera CV- 370 Manises-Riba-roja, l’únic punt negre existent de la xarxa provincial de Carreteres fins a la data sense resoldre.  Per esta via, que servix de connexió amb el bypass, es desplaça diàriament una mitjana de 15.300 vehicles, dels quals 488 són pesats.

Després de descartar l’ampliació de la via per a la que era necessari traslladar la canonada de l’EMSHI que proporciona aigua a tota l’àrea metropolitana de València, la Diputació de València va projectar una solució alternativa amb la construcció de dos rotondes, que garantirien la seguretat viària als usuaris de la mateixa i reordenaria el trànsit en la intersecció.

“Continuem reclamant una solució urgent per a esta perillosa intersecció per la qual circulen diàriament milers de veïns de Riba-roja i que provoca nombrosos accidents”, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, el qual va instar novament a la Diputació a agilitzar les conversacions amb les administracions implicades.

Ara, els responsables de la Diputació tenen previst reunir-se amb els nous directius de l’entitat gestora de l’aigua i amb Foment, per a abordar novament la solució.

Paral·lelament, Raga va traslladar al titular de Carreteres la seua preocupació per la congestió de tràfic que cada dia patix el Polígon Industrial de Riba-roja. El conegut ‘coll de botella’ provocat per l’única eixida des de l’àrea industrial a l’A3 continua sent una preocupació permanent de veïns i treballadors de la zona.

Seguí va anunciar les negociacions iniciades amb l’Ajuntament de Loriguilla per a l’ampliació del pont de la CV-374, pel que transiten diàriament 10.700 vehicles i va assegurar la bona marxa del projecte d’execució de la rotonda de REVA, que facilitarà l’eixida dels veïns i veïnes del residencial en direcció Riba-roja sense necessitat de passar per la rotonda.