Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja destinarÓ 100.000 euros per a subvencionar la rehabilitaciˇ de fašanes en el municipi

El consistori ha rebut enguany un total de 75 solĚlicituds davant de les 26 del passat exercici.

'URBANISME' 28 d'agost de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja incrementarà enguany un 20% la quantitat destinada al programa de rehabilitació de façanes. El bon acolliment de la passada edició, en la qual es van rebre 26 sol·licituds, ha portat al govern municipal ha incrementar la partida destinada a aquest programa d'ajudes, amb una dotació de 100.000 euros per a 2019.

Les obres subvencionades estan destinades a la rehabilitació de les  façanes que donen a via pública, en les quals s'inclouen actuacions com la reparació o execució de revestiments de façanes, pintura de façana i els seus elements de fusteria i reixes, així com pintura de murals.

Aquesta línia d'ajudes estableix com a beneficiàries a les comunitats de propietaris d'habitatges unifamiliars o edificis plurifamiliars residencials, situats en el sòl urbà del municipi l'antiguitat del qual siga superior a 20 anys des del certificat final d'obra, o en defecte d'això, des de la data de construcció segons cadastre. Igualment, també han sigut beneficiàries les persones o entitats que siguen propietaris de les comunitats, així com els arrendataris d'immobles amb autorització del propietari.

Així, l'import per a la quantia de les ajudes per a la rehabilitació de façanes ha sigut del 50% del pressupost protegit de l'actuació, amb un import màxim de 2.000 euros per habitatge i un màxim de 8.000 per a edificis plurifamiliars.

Per a aquesta convocatòria s'han presentat 75 sol·licituds. L'Ajuntament de Riba-roja publicarà a principis del mes d'octubre un llistat provisional amb els beneficiaris de les ajudes i establirà un termini de reclamacions.

La regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo ha mostrat la seua satisfacció per l'acolliment d'aquesta mesura, “a través d'aquestes ajudes pretenem ajudar els ciutadans a costejar la rehabilitació de les seues façanes, renovant-les i adequant-les, evitant qualsevol perill que puguen tindre com és el cas de les façanes alicatades, al mateix temps que posem “bonica” Riba-roja”, matisa l'edil

La majoria dels treballs de rehabilitació són realitzats per empreses i professionals locals, “fomentant i impulsant el negoci de les empreses locals d'obra de paleta, pintura i restauració”, assegura la regidor.