Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja executa a ritme frenètic diverses obres en el municipi

Els treballs milloraran la mobilitat i l’accessibilitat dels ciutadans així com alguns serveis públics.

'URBANISME' 18 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria està executant de manera simultània diverses obres en el municipi aprofitant els mesos estivals. L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d’Urbanisme, Teresa Pozuelo van visitar algunes d’estes obres per a comprovar el grau d’execució de les mateixes. Part d’estos projectes s’inclouen en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, que permetran recuperar espais degradats i crear noves zones lúdiques per al gaudiment dels ciutadans.

Una de les obres més ambicioses és la rehabilitació de l’antiga Llar dels Jubilats que es convertirà, abans de final d’any, en el Centre de Formació de Persones Adultes “La Botaia” i en les noves instal·lacions de Serveis Socials. Amb un pressupost de 737.497 euros i sis mesos d’execució, el renovat edifici de 1.500 metres quadrats, serà destinat en planta baixa i primera planta destinades a ús del departament de Serveis Socials, la segona i tercera planta a l’Escola de Formació de Persones Adultes (EPA) i l’última planta es convertirà en una àmplia i lluminosa biblioteca.

Una altra de les inversions ha sigut destinada al condicionament de l’exterior del Centre Social possibilitarà que els usuaris i usuàries puguen disfrutar d’una zona a l’aire lliure. Per a això, s’està adequant la zona de terra amb paviment de formigó imprés, s’instal·larà un xicotet escenari, aparells biosaludables, zona de petanca i umbracle per als dies de calor. Paral·lelament es condicionarà la zona amb mobiliari urbà i jardineria amb trams de xapat en pedra natural. El cost de l’obra és de 70.678,52 euros.

Paral·lelament, l’Ajuntament està executant diverses obres de cobriment de les terrasses de la piscina d’estiu, que fins a la data no tenien una estructura estable. Els treballs consistixen en el reforç estructural i renovació i pintat de les cobertes amb un cost de 25.418,5€.

El local annex a les instal·lacions de la Policia Local està sent objecte d’actuació i en breu es convertirà en el nou Banc d’Aliments. Els treballs consistixen en la redistribució i reforma de l’accés directe, per a la càrrega i descàrrega del material, reestructuració del magatzematge de mercaderies i creació i adaptació d’una neteja accessible per a persones amb diversitat funcional. L’obra suma un cost de 43.076 euros.

La millora de la mobilitat és un altre dels punts clau en la projecció de les obres municipals. Actualment s’està executant la construcció i ampliació de vorera de vianants amb un carril bici paral·lel en la Carretera Vilamarxant. La connexió centre urbà amb la urbanització Mas d’Escoto i esta amb l’accés a Porxinos-Les Rodanes serà una prolongació de l’actual traçat ciclo-vianants que discorre ja al llarg de set quilòmetres. El cost d’esta obra és de 172.063,81 euros.

Paral·lelament, s’estan realitzant les obres del carril ciclo-vianants de les urbanitzacions de la zona Nord, que connectarà el nucli urbà amb el Clot de Navarretete (Línia 1 de Metrovalencia). Estes obres, amb un cost de 194.675,69 € inclouen la reurbanització i reposició de la vorera de l’Avinguda del Túria, l’enjardinament a l’entrada de la urbanització El Molinet i el pintat i creació d’escocells de protecció a l’arbratge.

El consistori està realitzant també millores en l’enllumenat públic. És el cas de la urbanització Pla de la Vallesa, en vials que mancaven fins a la data d’il·luminació. En esta zona està prevista la col·locació de 20 lluminàries amb un cost de 40.910€. Una altra de les obres. La segona actuació correspon a la instal·lació de 278 noves lluminàries en Parc Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa, que s’executarà en diverses fases.