Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja obrirà una Oficina de Rehabilitació Municipal en 2017

L’Ajuntament sol·licitarà l’adhesió al programa de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRUS) per a impulsar les ajudes a les vivendes de zones degradades.

'URBANISME' 28 de novembre de 2016


L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la regidor d’Urbanisme, Teresa Pozuelo, s’han reunit este matí amb la directora General de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana,  Rebeca Torró per a impulsar la política d’ajudes a la vivenda en el municipi.

Durant la trobada, Raga ha manifestat a la directora general la intenció del govern local d’adherir-se al programa de la direcció general de Rehabilitació i Regeneració Urbana, ARRUS, per mitjà del qual es destinen ajudes a la rehabilitació d’edificis i vivendes tant de conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica com a obres de manteniment en elements comuns i equipament, així com millores en la qualitat i sostenibilitat de medi urbà.

Estes ajudes provenen de fons del Ministeri de Foment, de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament, per al que el govern municipal té previst destinar en els pròxims pressupostos una partida de 100.000 euros.

Fins a la data, la Conselleria ha firmat 8 convenis amb ajuntaments per a dur a terme estos projectes. En 2017 ha augmentat els pressupostos un 78%, i té previst incrementar la col·laboració amb altres municipis, com el cas de Riba-roja, Onda o Oliva.

Des de l’Oficina Municipal s’informarà de les ajudes tant municipals com autonòmiques destinades a la rehabilitació.  Del programa Arrus així com de les novetats en matèria d’habitatge impulsades pel govern valencià i que puguen beneficiar els veïns i veïnes de Riba-roja. ‘Pretenem ser un punt d’informació per als nostres veïns, que permeta donar a conéixer les ajudes existents en matèria de rehabilitació de vivendes per a millorar l’habitabilitat i l’accessibilitat als edificis, alhora que suposarà un revulsiu per al sector de la construcció’, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga

Des del Consell s’ha inclòs en els pressupostos del 2017 una partida per a un Pla de Qualitat de la Vivenda (Renhata), que aposta per la reforma interior, no prevista en el Pla Estatal de Vivenda. Es destinaran 3 milions d’euros en ajudes directes per a finançar intervencions de reforma en cuina i banys, prioritzant les famílies amb menors recursos econòmics, així com les adaptacions a la diversitat funcional. A més, els pròxims pressupostos contemplen deduccions del 15% en l’IRPF per a la reforma de les vivendes de primera residència.

Torró ha proposat a l’alcalde estar present en la Taula de Rehabilitació de la Conselleria Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, constituïda el passat mes de juny, en la que estan presents tots els agents socioeconòmics i que pretén dinamitzar el sector de la construcció i  tots els subsectors afins, tan castigats per la bambolla immobiliària.