Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els veïns de València la Vella aplaudixen l'arribada del baixador a la Urbanització

L’equip de govern va arreplegar les propostes i reclamacions dels veïns en la trobada ciutadana.

'URBANITZACIONS' 24 de maig de 2017

El govern local va prendre el pols ahir a la Urbanització València la Vella en la trobada ciutadana ‘Govern de Barri, Govern Obert’ que va reunir a un gran nombre de veïns de la urbanització en la zona esportiva del residencial.  A la reunió van assistir l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i els  portaveus d’EU, Rafa Gómez, Compromís, Rafa Folgado i PSPV-PSOE, Teresa Pozuelo.

La imminent construcció del baixador va ser un dels aspectes destacats de la reunió, en la que es va aportar detall sobre els terminis d’execució de les obres, que seran de 5 mesos a partir de que el 2 de juny, amb l’obertura de sobres, es conega l’empresa adjudicatària.

L’obra el cost de la qual ascendix a 606.686 serà finançat per l’Ajuntament de Riba-roja amb 303.343 euros. Entorn d’este assumpte, les pantalles acústiques va ser un dels aspectes que van preocupar els veïns. En este sentit, la regidor d’Urbanisme, Teresa Pozuelo va informar que la conselleria d’Infraestructures i Transports esperarà a la finalització del baixador per a  comprovar l’impacte acústic del mateix i incloure-ho en el mapa de soroll. D’esta manera, el consistori considera que el tipus de pantalla que s’instal·le s’ajustarà tècnicament millor a la intensitat de soroll existent.

El regidor d’Urbanitzacions i Parcs i Jardins, Rafa Gómez va informar de l’estat de les parcel·les que fins a la data han sigut notificades per a la seua neteja i tancat per presentar algun grau de risc incendi, segons l’informe elaborat per l’enginyer forestal. Segons este informe 151 parcel·les presenten risc, de les quals ja han sigut notificades a  139 propietaris i ja s’estan netejant 17.

Entre les peticions dels veïns va destacar la neteja i adequació com a parc infantil de la parcel·la on està ubicada actualment la parada de l’autobús escolar a l’entrada de la urbanització, així com la situació urbanística en què es troba Vella 6 o Vella 2.

Paral·lelament es va alertar de l’escassa il·luminació en alguns trams de la urbanització, queixa que es repetix en moltes de les zones residencials del nostre municipi. En este sentit, l’alcalde va posar sobre la taula els resultats de l’auditoria lumínica realitzada recentment, encarregada per l’Ajuntament, que ha permés detectar deficiències  en més del 60% de les 5.991 peretes leds instal·lades en el municipi.

 

Finalment, el govern va destacar la inversió realitzada amb la construcció del carril bici que ha permés connectar esta zona amb el nucli urbà i que l'any que ve serà il·luminat.