Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja connecta per mitjà d'un carril bici de més de 6 quilòmetres les urbanitzacions de la zona est amb el nucli urbà

El traçat comunica per mitjà de recorreguts urbans els centres educatius, equipaments esportius i culturals de la població

'URBANITZACIONS' 20 d'octubre de 2016


L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el diputat de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València, Pablo Seguí, han inaugurat oficialment este matí el carril bici de Riba-roja de Túria.

Este nou traçat de 2.467 metres s’unix al ja existent, que discorre de forma paral·lela a la carretera CV-370 i que comunica les urbanitzacions dels Pous, València la Vella, La Llobatera i Masia de Traver amb el nucli urbà.

El projecte, inclòs en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, amb un cost de 125.194,72€, ha permés aprofitar l’espai de l’antiga via del tren ja en desús, facilitant el traçat del carril i la seua execució. ‘Hem creat una columna vertebral de comunicació que ens ha permés unir les urbanitzacions amb els centres educatius i esportius de Riba-roja a través de ciclocarrers, afavorint l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable, ecològic i econòmic’, assegura l’alcalde, Robert Raga.

Al llarg del traçat, l’Ajuntament ha intervingut en àrees degradades limítrofs adequant-les i enjardinant-les. En alguns dels trams, s’han realitzat obres d’accessibilitat amb rebaix de rastells, col·locació de bol·lards de protecció i senyalització i pintat específic.

Un dels aspectes més característics del carril bici són les quatre escultures, obra de l’artista local, Julia López i l’artesà José Tomás, que es distribuïxen pel seu traçat. Un projecte artístic que ha sigut possible per mitjà d’un procés de participació ciutadana, ja que han sigut els propis veïns els que han votat les propostes finals. Realitzades amb materials reciclables, mostren a través de la simbologia  de les ‘rodes de bicicleta’ la importància de la sostenibilitat i el medi ambient.

Seguí, que ha felicitat a l’Ajuntament per la iniciativa, ha anunciat altres inversions importants a Riba-roja com la construcció de dos rotondes en la CV-336, una junt al pont en la seua connexió amb la carretera de La Pobla de Vallbona i una altra en l’accés cap a la població de L’Eliana, amb l’objectiu de facilitar la connexió de les urbanitzacions de la zona nord del municipi. En este punt també es construirà un carril bici que connectarà amb l’eix central.

La Diputació també treballa en l’eliminació d’un dels punts més conflictius de la xarxa viària valenciana per a 2018. La solució urbanística que es donarà a la xarxa viària que comunica Riba-roja amb Manises i que enllaça amb el bypass, serà la construcció de dos glorietes amb una inversió pròxima als 8 milions d’euros, dels quals 5,5 milions corresponen a la desviació de la canonada de l’Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI), que canalitza l’aigua del Túria fins a València i uns quants municipis de l'Horta.

Finalment, s’ha realitzat un recorregut pel carril bici fins al Barranc dels Moros, on la Diputació també participa d’un altre projecte de recuperació paisatgística, que junt amb el futur Pla Director del Barranc, permetrà recuperar una de les zones més degradades del municipi i convertir-la en una zona d’escampament.