Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

L'Ajuntament instal·larà un punt violeta durant les festes de Fadrins

Estarà ubicat en les instal·lacions de La Cebera per a garantir un esdeveniment lliure d’agressions sexistes.

'JOVENTUT, DONA I SEGURETAT CIUTADANA' 14 d'agost de 2018

Les festes de Fadrins d’enguany seran les primeres que compten amb un punt violeta, un espai segur per a les persones on es puguen denunciar situacions d’assetjament o agressions, o simplement informar-se dels passos que s’ha de seguir en qualsevol d’estos casos.

Per a establir este punt violeta, el consistori ha comptat amb la col·laboració de la pròpia organització de Fadrins, que des del primer moment han recolzat la iniciativa creant la campanya “Fadrins per la Igualtat”, que pretén ser tot un referent per a la joventut i clau per a aconseguir unes festes lliures d’agressions sexistes.

Este punt estarà situat en l’entrada de la carpa i en ell es disposarà de tot el que és necessari per a donar assessorament de com actuar en cas d’una agressió sexista, i inclourà recursos com a fullets amb telèfons d’interés com ara els números d’ajuda locals o el telèfon 24 hores dels Centres Dona (900580888).

Els Centres Dona 24 hores són recursos de la Xarxa d’Assistència per a Dones de la Generalitat Valenciana dedicats a oferir intervencions psicosocials per a superar les conseqüències del maltractament, i que oferix un servici 365 dies a l’any d’atenció directa i gratuïta en l’àmbit social, psicològic i jurídic, així com informació sobre drets i recursos existents que ajuden a afrontar la situació.

Per a tirar endavant està iniciativa es va reunir la setmana passada una comissió formada per l’alcalde, la policia, joventut, igualtat i 4 membres de l’Associació Fadrins on es van establir tots els detalls per a poder aconseguir l’objectiu de tindre unes festes lliures d’agressions sexistes.

En paraules de Lola Verdeguer, regidora de les àrees de Joventut i Dona “Volem que Riba-roja siga un poble lliure d’assetjament, i esperem que la implantació enguany d’un punt violeta, amb un técnic i una tècnic disposats en tot moment a prestar l’ajuda necessària, contribuïsca a este fi”