Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja premiat per CONACEE per la seua labor en la generació d'ocupació

Robert Raga ha rebut el guardó en el marc del XV Congrés Nacional i Internacional de CEE

23 d'Octubre de 2017


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sigut una de les entitats premiades pel seu foment de l'ocupació en el XV Congrés Nacional i Internacional de Centres Especials d'Ocupació que se celebra en el Palau de Congressos els dies 23 i 24 d'octubre, coincidint amb l'European Confederation of Inclusivament Enterprises (EUCIE), que pretén mostrar la situació del sector a nivell europeu.

Aquesta trobada anual té com a objectiu analitzar els problemes, les particularitats de la situació soci laboral de les persones amb discapacitat i les ajudes de l'Administració.

Actualment, Riba-roja compta amb set Centres Especials d'Ocupació que empren a prop de 400 persones amb discapacitat. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, que ha assistit a l'esdeveniment al costat del regidor de Foment Econòmic, Rafa Folgado i el regidor d'Hisenda, José Ángel Hernandez ha agraït el reconeixement al president de Conacee, Juan José Serrano i ha destacat la importància de seguir treballant des de les administracions publiques en l'accés a l'ocupació i la inclusió de persones amb discapacitat.

La resta dels premiats han sigut la Comunitat Autònoma de Múrcia, l'empresa PAMESA, el president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) de Castelló, Carlos Laguna i Naturfenix de Castella i Lleó.

Els Centres Especials d'Ocupació són empreses que el seu objectiu principal és el de proporcionar als treballadors amb discapacitat la realització d'un treball productiu i remunerat, adequat a les seues característiques personals.

En l'actualitat existeixen 2.500 Centres Especials d'Ocupació a Espanya que empren a 75.000 treballadors amb discapacitat

Conacee engloba a més del 65% dels CEE i a més de 20.000 treballadors amb discapacitat, 65.000 d'aquests amb certificat de discapacitat. Aquests centres realitzen una gran labor de visibilitat al problema de la discapacitat i la seua integració en l'àmbit laboral i econòmic. No obstant açò s'estima que només el 23,5% de les empreses de més de 50 treballadors compleixen amb la quota de reserva de llocs de treball per a aquestes persones.

Un problema d'integració que s'agreuja si tenim en compte que més d'un 8% de la població espanyola té algun tipus de discapacitat, més de 3,5 milions de persones.