Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

La Generalitat consigna una partida en els pressupostos de 2017 per a iniciar el baixador de València la Vella

La infraestructura, cofinançada per l’Ajuntament de Riba-roja al 50 per cent, dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïns.

8 de novembre de 2016


La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori construirà el nou baixador a València la Vella. El govern valencià ja ha incorporat en el projecte de pressupostos de 2017 una partida per a la inversió per a iniciar este projecte i donar resposta així a una reivindicació històrica dels veïns.
 
La consellera María José Salvador ha realitzat este anunci després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el govern municipal, en la seua visita a l’Ajuntament.
 
Salvador ha assegurat que el projecte, estarà cofinançat al 50% per ambdós administracions i ha lamentat la situació que han deixat les arques públiques l’anterior govern “amb un 33% del pressupost d’obres públiques hipotecat que ens limita la possibilitat de fer noves inversions”. En este sentit la consellera ha valorat la sensibilitat de l’ajuntament per abordar conjuntament amb la Generalitat estes actuacions perquè d’esta manera “estan apostant pels veïns i veïnes d’este municipi i per millorar així la mobilitat”. De fet, ha recordat que “després d’anys d’abandó i oblit de l’anterior govern, ara per primera vegada apareix este projecte en els pressupostos de la Generalitat per a 2017”.

Acompanyada per l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i els regidors de l’equip de govern, la consellera ha tingut l’oportunitat de conéixer de primera mà el parc mòbil municipal a l’entrada de l’edifici municipal i ha felicitat a l’Ajuntament ‘per la gran aposta realitzada respecte a la mobilitat sostenible i la política municipal en matèria de transport respectuós amb el medi ambient’.

Durant la trobada, l’alcalde de Riba-roja ha mostrat a la consellera el potencial industrial del municipi i la importància del polígon des del punt de vista logístic. Posteriorment i després de firmar en el Llibre d’Honor, la titular d’Obres Públiques s’ha desplaçat a l’estació de la línia 9 del Metre per a conéixer l’emplaçament fins al qual actualment arriba la línia de FGV.

En este lloc l’alcalde li ha explicat el compromís del govern municipal de què la línia de metre continue fins al centre del nucli urbà, ‘un incompliment de l’anterior govern de la Generalitat, que continuarem reclamant per a aconseguir que esta infraestructura arribe al centre de salut i facilite els desplaçaments de tots els nostres veïns i veïnes’.

Nou baixador

La Generalitat va aprovar el projecte el passat mes d’agost, on es contempla l’execució d’un nou baixador en la línia 9 de Metrovalencia en l’extrem sud de la urbanització València Vella. També s’ha dissenyat una andana, situat en la marge nord de la via, en el costat de la urbanització, de 90 metres de longitud i una amplària de 4 metres.
 
Les característiques de les obres, que inclouen elements de pavimentació, mobiliari, senyalètica, parada, etc, són iguals als instal·lats en la resta de la línia per a aconseguir coherència estètica i funcional amb les altres parades, a més de garantir la completa accessibilitat a l’andana.
 
De la mateixa manera, s’ha previst la col·locació d’una caseta adossada a l’andana amb unes dimensions de 8 metres per 5,5 metres en una única planta. La caseta estarà dotada d’il·luminació, aire condicionat, extractor d’aire, sistema de detecció automàtica d’intrusos i d’incendis.
 
L’actuació de l’andana es complementa amb la instal·lació d’enllumenat, mobiliari urbà i senyalètica i entre els elements de mobiliari urbà cal destacar l’execució d’una marquesina de formigó blanc de 6,50 metres de longitud i 2,50 metres d’amplària.
 
El projecte també preveu l’enjardinament de la zona adjacent a l’andana i la creació d’una zona d’aparcament de 38 places per mitjà del condicionament dels vials adjacents.