Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja amplia la duració i l'horari de l'Escola d'Estiu Inclusiva

S'inclou tot el mes d'agost i s'ofereix un horari ampliat des de les 7.30 hores del matí fins a les 17 hores de la vesprada. La subvenció obtinguda dins del Pla Corresponsables, de 120.000€, ha possibilitat aquesta millora.

'EDUCACIÓ' 4 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja ampliarà la duració i l'horari de la “Escola d'Estiu Inclusiva” gràcies a la subvenció obtinguda a través del Pla Corresponsables, que ascendeix a 119.700 euros. Aquesta escola ofereix a les famílies, que requerisquen mesures de conciliació, oci educatiu als seus fills/as durant els mesos d'estiu en instal·lacions municipals.

L'alcalde de la localitat, Robert Raga, ha indicat que “durant aquest estiu durem a terme el projecte presentat per les àrees d'Educació, Igualtat i Inclusió de l'ajuntament que és una Escola d'Estiu Inclusiva ampliada. L'objectiu és que les famílies puguen tindre un servei de cura professional per als seus menors en dependències públiques, convenientment habilitades, durant juliol i també tot el mes d'agost en horari ampliat des de les 7.30 hores del matí fins a les 17 hores de la vesprada. Això és el nou, ja que l'escola es realitza tots els anys al juliol, però mai havia tingut aquesta duració ni aquesta franja horària tan propícia per als pares”.

El Pla Corresponsables naix a conseqüència de la situació d'emergència derivada de la pandèmia de la Covid-19, que fa necessari que els poders públics adopten mesures tendents a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social que està patint la societat espanyola.

Concretament, en l'àmbit laboral i de cures, les restriccions de mobilitat, els tancaments de centres educatius i les actuals quarantenes han incidit i continuen incidint de manera negativa en la vida laboral, personal i familiar, especialment de les dones, en tant que són elles els qui de manera majoritària assumeixen la càrrega de cures familiars i domèstiques.

Per això, el govern d'Espanya i per a aconseguir els esmentats objectius, ha desenvolupat el Pla Corresponsables, que proposa una serie actuacions estructurades en tres tipus de projectes denominats: “Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys”, “Creació d'Ocupació de Qualitat” i “Acreditació de l'experiència de cura no professional”. La finalitat és ajudar a les famílies, minimitzar aqueixa bretxa de gènere i emparar una efectiva igualtat entre dones i homes en la societat postpandèmia.

Dins d'aquest primer tipus de projectes, s'emmarca la “Escola d'Estiu Inclusiva”, que està dirigida als menors de 14 anys i fomentarà entre ells la cultura, la coeducació, la participació, l'educació ambiental i emocional i la interculturalitat.

Per a l'adjudicació de les places de l'Escola, s'aplicaran sistemes que atorguen caràcter prioritari a l'atenció de famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i d'altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys o unitats familiars en la qual existisquen altres responsabilitats relacionades amb les cures. També es tindrà en compte criteris de nivell de renda i de càrregues familiars.