Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja es converteix en la seu de la I Trobada Nacional d'Àrees d'Alt Potencial Logístic

El Fòrum reunirà el pròxim 12 d'abril a empresaris i representants institucionals de sis municipis espanyols

6 d'Abril de 2018

Representants de sis de les principals àrees logístiques de tot el país es reuniran per primera vegada el pròxim 12 d'abril en Riba-roja per a compartir una visió estratègica del seu desenvolupament industrial. És la primera ocasió que aquestes zones estratègiques d'alt potencial entaulen una reflexió conjunta amb l'ambició d'albirar un plantejament innovador del transport industrial en plena expansió de fenòmens com el comerç electrònic o la indústria 4.0.

Representants institucionals dels ajuntaments d'Arteixo (la Corunya), Mondragón (Euskadi), Martorell (Catalunya), Antequera (Andalucia), Mèrida (Extremadura) i Riba-roja de Túria (València) es reuniran en el context del Primer Fòrum Nacional d'Àrees d'Alt Potencial Logístic. Aquestes sis localitzacions han sigut triades per representar el punt d'encreuament entre les dues xarxes principals de transport industrial del país, constituint els principals nusos mestres de la logística peninsular.

Es tracta de les localitzacions geogràfiques de major valor estratègic de tot el país en matèria d'infraestructures i desenvolupament industrial, en les quals estan implantades empreses com Seat, Inditex, Corporació Mondragon o Mercadona. Aquestes àrees tractaran de posar en comú els seus arguments per a desenvolupar una oferta logística d'excel·lència orientada a la creació d'ocupació d'alta qualitat a llarg termini i a satisfer les necessitats dels operadors empresarials més competitius del mercat.

La indústria constitueix un dels principals motors econòmics de Riba-roja de Túria des de fa anys al mateix temps que configura un dels fets diferenciadors de la seua idiosincràsia que ho aúpan no solament a la capçalera de la comarca sinó també en la resta de la Comunitat Valenciana. Les més de 800 empreses que formen part del teixit industrial són la carta de presentació d'un municipi que, pressupost després de pressupost, testifica la seua aposta per potenciar el seu bon funcionament.

Al llarg de la present legislatura, el consistori ha destinat més d'1'6 milions d'euros en inversions públiques per als polígons industrials, una prova fefaent del compromís municipal per adaptar-los a les necessitats més apressants. D'una banda, es tracta d'oferir aquells serveis dels quals històricament han emmalaltit durant els últims anys. D'altra banda, es pretén engegar aquells projectes i programes davant el repte de la revolució tecnològica i l'aparició de nous mercats que s'obrin per a les empreses radicades en Riba-roja.

"Creemos que aquest fòrum posarà en relleu la importància dels polígons industrials com un eix fonamental en el creixement econòmic i, per tant, per a la creació de llocs de treball, així com incrementar la visibilitat nacional i internacional dels municipis del G6 com a pols d'inversió i localització productiva", afirma Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria.

La Trobada preveu també la participació dels principals operadors que exerceixen les seues funcions en el mercat industrial i logístic: fons d'inversió, desenvolupadors immobiliaris, empreses logístiques i companyies de base industrial.

Així mateix el fòrum oferirà una reflexió sobre l'estat actual de la Llei Valenciana d'Àrees Industrials, permetent als agents públics i privats de fora de la Comunitat Valenciana conèixer quins seran les principals eines i millores introduïdes per aquesta llei.