Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Eliana s'adhereix a l'Associació de Municipis vinculats a la Immediata

El municipi de Vilamarxant ostentarà la presidència de l'entitat durant els pròxims dos anys.

'ECORIBA - PATRIMONI I TURISME' 26 de julio de 2019

L'Ajuntament de L'Eliana ha formalitzat la seua incorporació a l'Associació de Municipis Vinculats a la línia defensiva de la Immediata en la sisena assemblea realitzada a Riba-roja de Túria. Aquesta agrupació es va crear a l'octubre de 2016 a fi de protegir el patrimoni bèl·lic de la xarxa de trinxeres i elements bèl·lics i de defensa de la Guerra Civil.

L'Eliana se suma als 9 municipis que ja formen part de la Immediata; Vilamarxant, Rafelbunyol, Bétera, El Puig, Montcada, Nàquera, San Antonio de Benagéber, Llíria i Riba-roja de Túria.

En la sessió, els municipis membres han sol·licitat al director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez, que la Generalitat contemple entre les seues actuacions la redacció d'un Pla Director que permeta homogeneïtzar les possibles actuacions que els diferents municipis puguen portar avant, des del punt de vista turístic, arquitectònic i de protecció mediambiental. Per la seua banda, els municipis no cessaran en la seua obstinació de buscar possibles fons de finançament per a poder redactar un Pla Director supramunicipal de la Línia.

Per la seua banda, el director general ha reconegut la labor realitzada per l'Associació i s'ha compromés a potenciar totes aquelles accions que desenvolupen la Cultura de la Pau i donar a conéixer el que va ocórrer al nostre país fa 80 anys.

Fins hui, l'entitat ha fet ja alguns passos respecte a la sol·licitud de demanar convertir la Línia de la Immediata en Bé d'Interés Cultural (BIC), la màxima figura de protecció davant la direcció general de Patrimoni i s'està a l'espera de resolució per part de la Conselleria

La comissió tècnica ha sol·licitat als responsables polítics dels municipis que formen La Immediata que aporten la informació referent als seus béns i vestigis de la Guerra Civil, a fi d'agilitar l'inventari i catàleg de béns.

“La incorporació del municipi de L'Eliana avala la importància d'estar associats en aquest compromís i posar en valor tota la Línia com la cultura de la pau i difondre part de la història del nostre país”, ha explicat Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria.
 
L'Associació té com a finalitat promoure accions, mesures i programes d'actuació que perseguisquen l'estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols, així com la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de la Immediata.

Entre les seues accions està la difusió del coneixement del seu valor històric entre els seus veïns, a través del seu gaudiment ecoturístic, es fomentarà com a recurs didàctic dins del marc de la denominada ‘Cultura de la Pau’, la realització de campanyes, jornades i activitats de sensibilització en matèria de recuperació de la memòria històrica i la cerca d'inversions econòmiques per a la gestió, conservació i millora de la Immediata.

La Immediata, amb una longitud de 26 quilòmetres, té el seu inici al Puig de Santa María, passant per Rafelbunyol i Montcada, creuant el barranc del Carraixent de Bétera, per on s'endinsa cap a la carretera de Llíria per a desembocar en el bosc de la Vallesa fins al riu Túria. Des d'aquest punt, la Immediata arriba fins als Alts dels Carassols de Riba-roja de Túria, i s'estén fins Les Rodanes de Vilamarxant.