Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Xino xano, camins escolars segurs

(3)
Itineraris senyalitzats i segurs que poden seguir les xiquetes i xiquets per anar i tornar a l’escola
val (id: 10018)Què és “Xino xano, camins escolars segurs”? És un projecte de l’Ajuntament de Riba-roja integrat en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PEMUS).

Què és un camí escolar? És un itinerari senyalitzat i segur que poden seguir les xiquetes i xiquets per anar i tornar a l’escola.

A qui va adreçat? A l’alumnat de les escoles de Riba-roja de Túria a partir de tercer de primària.

Com participar? Acudint a un punt de trobada (hi ha diversos) les xiquetes i xiquets poden anar sols a peu pel carrer o amb companys de l’escola de diferents edats per l’itinerari que els portarà a la seua escola.

Qui ens acompanya? El procés serà tutoritzat la primera setmana per la policia local (per el matí per entrar a l’escola i per la vesprada al finalitzar la jornada escolar) i durant un temps per voluntariat, amb l’objectiu de que, passat un temps, l’alumnat es desplace de manera autònoma acudint al punt de trobada.

Quan comença? La data d’inici de Xino xano serà el dia 1 d’octubre.

Quants camins té Xino xano? Xino xano està format per 7 camins que se poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament: www.ribarroja.es.
Els camins escolars tenen senyalitzats uns comerços (comerços amics) i edificis públics als quals les xiquetes i xiquets poden dirigir-se en cas de necessitar algun tipus d'ajuda.

Objectius del programa:
Fomentar l’autonomia de l’alumnat de les escoles.
Fomentar les relacions interpersonals grupals.
Conciliar la vida laboral i familiar.
Contribuir a reduir el trànsit i la contaminació del nostre municipi.
Promoure caminar com activitat física diària saludable.