Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Àrea d'Acció social i Polítiques inclusives

CarrècTractamentNomPartit
RegidorSr. D.David Barbancho Martínez
PSPV-PSOE


Aquest Equip de Govern porta anys mostrant un especial interés en l'àrea d'Acció social i Polítiques inclusives, posant l'accent principalment en activitats dirigides als sectors més desfavorits de la població.

La seua especial sensibilitat a l'hora d'afrontar aquesta matèria, fa que es prenguen una infinitat d'iniciatives per a donar empar als sectors més vulnerables de la societat.

En este sentit s'ha produït un considerable augment en la consignació pressupostària municipal destinada a esta àrea i que, al al mateix temps, rep una major quantia en la subvenció per part de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Fruit de l'impuls que s'està donant als Serveis Socials, comptem amb una sèrie d'acords d'adhesió als diferents programes mancomunats com són:

:: L'Equip Específic d'Intervenció en la Infància i Adolescència (EEIIA), que desenvolupa actuacions de caràcter integral i de suport a la Infància i l'Adolescència en situació de vulnerabilitat o desprotecció.

:: Servei de Mesures Judicials en mitjà obert, que atén els menors i/o joves que havent comés un delicte tipificat com a tal en el Codi Penal quan comptaven amb una edat compresa entre els 14 i els 18 anys, els és imposada pels jutjats de menors una mesura judicial en mitjà obert, contemplada en la LO 5/2000 reguladora de la responsabilitat penal dels menors.

:: La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), que desenvolupa actuacions que tenen per objecte reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues així com altres addiccions no químiques, i els problemes associats a aquests.

:: Col·laboració amb el Centre Ocupacional Camp de Túria, que és un servei d'atenció especialitzada dirigit a proporcionar a persones amb discapacitat intel·lectual, suport físicofuncional i psicosocial, ocupació terapèutica per al seu ajustament personal, activitats convivencials per a la seua integració social facilitant el seu accés als recursos ordinaris i tècniques professionals per a la seua integració laboral i que es troba situat al parc municipal de la nostra localitat.

:: PRISMA

D'altra banda, s'estan duent a terme una sèrie d'iniciatives que val la pena ressaltar com són:

:: S'elaboren programes de col·laboració entre el Consistori i empreses locals.
:: Es desenvolupen programes d'interés social dirigit al menor en barris d'acció preferent. En aquest sentit podem destacar els tallers dirigits a xiquets i joves de 3 a 12 anys durant el període vacacional.
:: Eliminació de barreres arquitectòniques amb l'objectiu de donar major atenció als discapacitats físics, veïns del nostre municipi, que tenen, com la resta dels ciutadans, els mateixos drets de millorar la seua qualitat de vida.
:: Suport a la U.D.P. de Riba-roja, col·laborant en les activitats que programen durant tot l'any, i especialment, durant la Setmana Cultural que realitzen, on reben ajuda material i econòmica mitjançant el programa de subvencions.