Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Falla El Túria

(id: 2186)L’associació cultural Falla el Túria va nàixer l’any 1969 sent els seus fundadors Francisca Enguix i José Calabuig. El seu primer president va ser el seu fundador José Calabuig Folgado i la seua primera Fallera Major Dolores Moreno Rosello, encara que fins a 1970 no va constar oficialment en Junta Central Fallera. De la secció infantil la nostra primera Fallera Major va ser Rosarin Albiach Chisbert i el president infantil Antonio Martínez Ibañez, però no va ser fins a 1976 quan es va fer oficial en la Junta Central Fallera. En eixe any la Fallera Major Infantil va ser Alicia Coll Lluch i el president infantil José Vicente Zorrilla Ronda.

La nostra primera banda de cornetes va ser formada l’any 1974 per la comissió i el delegat de la banda va ser José Ronda.

En el transcurs de la història d’esta comissió han sigut diversos els locals on s’ha instal·lat la seu del casal faller, però va ser en 1994 quan definitivament es va instal·lar en la seua seu definitiva situada en el carrer 9 d'Octubre d’esta localitat sent president José Vicente Ferrandis.

L’any 1995 es va celebrar el 25 aniversari de la comissió, fent un homenatge a les falleres Majors i als presidents que hi havien hagut fins la dita data.

Transcorreguts 41 anys, hem arribat a la data actual, on la comissió esta consolidada en la història de la població gràcies a la Falleres i Fallers que al llarg de les seues vides han pertangut i perteneixen a ella.